Pretraga

VIDEO: Što smeta strancima u Splitu? ‘Kad kažu Norvežani da je ovdje skupo, ne znam’

A- A+

Stranim studentima u Splitu najviše smetaju visoke cijene. Istaknula je to u podcastu srednja.hr Gordana Dujmović, tehnička voditeljica projekta SEA-EU na Sveučilištu u Splitu. Kazala je da i Norvežani govore da je u Splitu skupo pa se nada da će to nekoga taknuti da malo razmisli o tim stvarima.

Split

Split | foto: Pixabay

Kada strani studenti dođu u Split grad im se jako sviđa, no najveći problem koji ističu su cijene. Kazala je to u podcastu portala srednja.hr tehnička voditeljica projekta SEA-EU na splitskom Sveučilištu Gordana Dujmović. Naime, splitsko Sveučilište dio je alijanse koja okuplja devet europskih sveučilišta na moru, a to uključuje i mobilnost studenata te nastavnika.

– Većina njih dolazi iz turističkih zemalja, to je Portugal, Malta, Italija ili Norveška. Međutim, kad kažu Norvežani da je ovdje skupo, ne znam. Nadam se da to će nekoga taknuti da malo razmisli o tim stvarima jer mi, a vjerujem i druge alijanse u Hrvatskoj, dovodimo puno ljudi i isto radimo zaradu na taj način, opisala je Dujmović.

Cijeli podcast u kojem je Dujmović otkrila više o alijansi, o planovima novih studija, koje su razlike između Splićana i stanovnika na sjeveru Europe, pogledajte u videozapisu ispod.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem