Pretraga

Zadatak dana: Hvalite se da znate glavne gradove država? Čak i oni najbolji zastat će na ovoj zemlji

A- A+

Kada smo provjeravali znanje mladih o zastavama Europske unije u Dubrovniku, rezultati baš i nisu bili bajni. Jedan student za zastavu Nizozemske kazao je da je Rusija, a za zastavu Mađarske neki su nam rekli da je Bugarska ili Italija. Problema je bilo i s glavnim gradovima. Student je tako prvo naveo da je glavni grad Nizozemske Luksemburg, inače država članica Europske unije. Potom se predomislio i rekao Rotterdam, no naposljetku je shvatio da je glavni grad Nizozemske – Amsterdam. I dok se koplja obično lome koji je glavni grad baltičkih država Estonije, Latvije i Litve, mi vas pitamo koji je glavni grad Malte, otočne države koja je u Europskoj uniji od 2004. godine.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.