Pretraga

VIDEO: Znaju li mladi Dubrovčani zastave europskih država? Nizozemska postala – Rusija

Mladim Dubrovčanima pokazali smo zastave četiriju zemalja Europske unije – Nizozemske, Poljske, Slovenije i Mađarske. Pitali smo ih znaju li koju državu predstavlja svaka zastava i koji je glavni grad te države. I dok su naši sugovornici znali za Sloveniju i Ljubljanu, za zastavu Mađarske neki su nam rekli da je Bugarska ili Italija. Jedan student za zastavu Nizozemske kazao je da je Rusija.

zastave dubrovnik

Prepoznavanje zastava u Dubrovniku | foto: srednja.hr

Nakon što smo provjerili kako mladi Osječani znaju zastave članica Europske unije, to smo napravili i u Dubrovniku. Tamošnjim studentima pokazali smo zastave četiriju zemalja Europske unije – Nizozemske, Poljske, Slovenije i Mađarske. Uz to su trebali reći i koji je glavni grad te države.

Sa slovenskom zastavom nije bilo većih problema, naši sugovornici znali su i da je glavni grad Slovenije Ljubljana. Naši sugovornici znali su i za poljsku zastavu i njezin glavni grad Varšavu. Za zastavu Mađarske jedan nam je mladić rekao da je Bugarska, dok je druga djevojka mislila da je to zastava Italije. Dvije studentice znale su da je to zastava Mađarske.

Izdvojeni članak

VIDEO: Studenti u Osijeku odgovarali na pitanja s mature iz PiG-a, pogledajte kako su prošli

Za Nizozemsku nam je pak jedan student kazao da je to zastava Rusije. Sljedeći student znao je da je to zastava Nizozemske, no prvo je naveo da je njezin glavni grad Luksemburg, inače država članica Europske unije. Potom se predomislio i rekao Rotterdam, no naposljetku je shvatio da je glavni grad Nizozemske – Amsterdam.

Naše sugovornike pitali smo i jesu li posjetili koju od navedenih zemalja te što im se posebno dojmilo. Odgovor Nizozemske je prevladavao, a zašto možete doznati u videozapisu ispod.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem