Pretraga

Zadatak dana: Jedna institucija EU-a zaslužna je za pokretanje EOSC-a, znate li koja?

A- A+

Europski oblak za otvorenu znanost (EOSC) inicijativa je koja ima za cilj unaprijediti europsku znanstvenu infrastrukturu omogućavanjem integriranog i interoperabilnog pristupa velikim količinama znanstvenih podataka. Prema službenim informacijama, EOSC nastoji osigurati da su znanstvenici iz svih disciplina u mogućnosti pohranjivati, dijeliti i ponovno koristiti podatke širom različitih granica i sektora. Znate li koja je institucija EU-a pokrenula EOSC?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.