Pretraga

Zadatak dana: Mislite da znate geografiju? Odgovorite kako se zove glavni grad države članice EU

A- A+

Poznavanje geografije nekima nije jača strana. Vidjeli smo to iz našeg posjeta Osijeku gdje su nam mladi na slijepoj karti odgovarali o kojoj se državi članici Europske unije radi i koji je glavni grad te zemlje. To pitanje smo ih pitali povodom nadolazećih izbora za Europski parlament kako bi vidjeli koliko dobro poznaju Europsku uniju u kojoj je Hrvatska već 10 godina. Neki su tako rekli da je Libanon glavni grad Portugala, a drugi su pak rekli da je Madrid. S druge strane, jedan je osječki maturant znao apsolutno sve zemlje i njihove glavne gradove, a mi u današnjem Zadatku dana pitamo koji je glavni grad jedne države članice EU-a o kojoj se često ne priča na našim prostorima. Isto smo pitanje postavili i mladima u Osijeku, a jedino je maturant znao točan odgovor. Tako da, ako mislite da je vaše znanje iz geografije, ali i o Europskoj uniji, na visokoj razini, onda biste kao od šale trebali znati koji je glavni grad Cipra, članice EU-a od 2004. godine.


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.