Pretraga

Zadatak dana: U Srednjem vijeku postojala je multietnička država o kojoj se malo zna, znate li vi njen naziv?

A- A+

Na samom raskršću istoka i zapada od 7. do 13. stoljeća, postojala je multietnička država čiji je strateški položaj omogućio stvaranje monopola između arapske, nordijske i kavkaskoavarske trgovine. Ta država smjestila se oko ušća rijeke Kame i oko Volge u današnjoj Rusiji, a izvornih podataka i zapisa o njenom postojanju je vrlo malo. Naziv te države sastoji se od dvije riječi, prva je ‘Povolška’, a druga?


Izbori za Europski parlament, koji će se u Hrvatskoj održati 9. lipnja, sve su bliže. Tim povodom želimo vidjeti koliko dobro poznajete Europsku uniju! Uključite se u naš online kviz na platformi kvizovi.srednja.hr, jer vas za vaše znanje nagrađujemo.

Tražimo najkreativnija pitanja, kao i korisnike s najviše odgovora na pitanja. Ukupan nagradni fond iznosi 6.000 €, a ovdje pročitajte kako se uključiti.

Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem


Za točan odgovor kliknite ikonu ‘nastavak teksta’.