Pretraga

Želite studirati u drugoj državi? Veliko Sveučilište raspisalo natječaj za Erasmus

A- A+

Sveučilište u Rijeci raspisuje Natječaj za mobilnost studenata radi studijskog boravka u zimskom semestru ili cijeloj sljedećoj akademskoj godini u okviru programa Erasmus+. Studenti tako mogu otići studirati u zemlje Europske Unije, Norvešku, Island, Lihtenštajn, Srbiju, Makedoniju, Veliku Britaniju ili Tursku.

Foto: Unsplash

Sveučilište u Rijeci 1. veljače 2024. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata radi studijskog boravka u zimskom semestru ili cijeloj akademskoj godini 2024./2025. u okviru programa Erasmus+. Mobilnost se može ostvariti u zemljama Europske Unije, Norveškoj, Islandu, Lihtenštajnu, Srbiji, Makedoniji, Velikoj Britaniji ili Turskoj te mora biti ostvarena u razdoblju od 1. lipnja 2024. do 31. srpnja 2025.

Najkraće trajanje standardne (fizičke) studentske mobilnosti je 2 mjeseca, a najdulje 12 mjeseci.

Izdvojeni članak

Znate li tko je bio Erasmus? Simbol cjeloživotnog učenja, proputovao Europu kao učenik i učitelj

– U dogovoru s inozemnom institucijom, studenti preddiplomskog i diplomskog studija mogu ostvariti i tzv. blended mobilnost – kratkoročnu fizičku mobilnost u trajanju od 5-30 dana uz obveznu virtualnu mobilnost prije, tijekom i/ili nakon fizičkog dijela mobilnosti. Blended mobilnost u svrhu studijskog boravka mora rezultirati s minimalno ostvarena 3 ECTS boda, stoji na stranici Sveučilišta u Rijeci.

Napominju da i studenti na poslijediplomskom studiju mogu ostvariti kratkoročnu fizičku mobilnost, ali bez obvezne virtualne mobilnosti. U tom slučaju, navode da mobilnost ne mora rezultirati s minimalno ostvarena 3 ECTS boda. Rok za prijavu je 4. travnja u podne, a detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na internetskoj stranici Sveučilišta.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti.

EU emblem