Pretraga

Znate li što je, zapravo, po zanimanju Biljana Borzan? Evo kako je izgledao njen obrazovni put

A- A+

Biljana Borzan na nadolazećim je izborima za Europski parlament nositeljica kandidacijske liste Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP), ‘Dalija Orešković i ljudi s imenom i prezimenom’ (‘DO i SIP’), Centra, Hrvatske seljačke stranke (HSS), Građansko-liberalnog saveza (GLAS). Kao i za ostale nositelje, provjerili smo kako je izgledao njen obrazovni put. Nakon osnovne škole koju je pohađala u Osijeku, Borzan je završila Centar za usmjereno obrazovanje ‘Braća Ribar’ u Osijeku i to smjer suradnica u kulturno-znanstvenim ustanovama. Svojedobno je za srednja.hr otkrila da je bila odlikašica s ponekom četvorkom u imeniku, da su drugi učenici od nje prepisivali na ispitima, a najviše je voljela prirodne predmete. Nakon srednje škole upisala je studij medicine u Osijeku koji je tada izvodio Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Foto: biljanaborzan.eu/ilustracija: srednja.hr

Do sada objavljene obrazovne kartone preostalih kandidata na izborima za Europski parlament u 2024. možete pronaći na portalu srednja.hr pod oznakom ‘obrazovni karton EU kandidata’.


Projekt je sufinancirao Europski parlament u okviru programa subvencija Europskog parlamenta u području komunikacije. Europski parlament nije sudjelovao u njegovom pripremanju te ni na koji način nije odgovoran za sadržaj objavljenih vijesti. Sve vijesti iz projekta pratite u rubrici Izborni predmet.

EU emblem