Pretraga

8 stvari koje ti donosi studiranje na privatnom sveučilištu

A- A+

Mnogo je upitnika u zraku kada se priča o studiranju na privatnim institucijama. Što njih razlikuje od državnih i što se drugačije može dobiti tamo? Da bismo odgovorili na ova i još neka pitanja, odlučili smo potražiti odgovore na jednom hrvatskom privatnom sveučilištu.

Sveučilište Libertas sastoji se od četiri fakulteta i Poslovne škole. Na tim sastavnicama sveukupno se izvode osam preddiplomskih, četiri diplomska, jedan poslijediplomski specijalistički i dva doktorska studija. Nastava se u Zagrebu i Kutini izvodi na hrvatskom, a u Dubrovniku na engleskom jeziku. Osim što se kroz godine ovo visoko učilište širi i otvara nove sastavnice, postaje sve više prepoznatljivo kao izbor stranim studentima koji žele studirati u Hrvatskoj.

Pobrojali smo osam stvari koje ti studiranje na Sveučilištu Libertas može donijeti:

  1. Sveučilišnu diplomu

Sve diplome Sveučilišta Libertas su – sveučilišne. Budući da je Libertas jedno od 10 sveučilišta u Hrvatskoj, to je jedina privatna visokoškolska institucija u Hrvatskoj na kojoj je moguće steći sveučilišnu diplomu završetkom i stručnog i sveučilišnog studija.

  1. Česta gostujuća predavanja stručnjaka iz cijelog svijeta

Kroz prošlu godinu Libertas je posjetilo više od 10 veleposlanika iz cijelog svijeta. Česti su posjeti stručnjaka iz područja ekonomije i međunarodnog poslovanja, koji su uvijek otvoreni za sva studentska pitanja.

  1. Kad diplomiraš, gotovo sigurno pronalaziš posao

Prema podacima HZZ-a od kraja prosinca 2016. godine od 3062 osobe s Libertasovom diplomom samo 160 je prijavljeno na zavodu za zapošljavanje. To je točno 94,77% zaposlenih osoba sa završenim nekim od studija Libertasa. Jako ohrabrujuće brojke!

  1. Profesori su stručnjaci s velikim iskustvom

Na Sveučilištu Libertas predaju aktualni i bivši veleposlanici, ministri, stručnjaci s područja ekonomije, izvršni direktori, stručnjaci međunarodnog prava, generali, ravnatelji različitih ustanova i predstavnici međunarodnih institucija. S ovakvim profesorima stvara se usklađenost prakse i teorije.

  1. Studiranje dok ne postaneš doktor znanosti

Na Libertasu postoje studiji od preddiplomske do doktorske razine, što nema niti jedna druga privatna visokoškolska institucija u Hrvatskoj. Tako možeš po završetku diplomskog samo nastavit dalje graditi svoju znanstvenu karijeru, ukoliko te to zanima.

  1. Izbor je šarolik!

Izbor studija na Libertasu je zaista velik. Od preddiplomskih studija to su: Međunarodni odnosi, Međunarodno poslovanje, Fizioterapija, Gluma, Poslovna ekonomija, Turistički i hotelski menadžment, Menadžment poslovne sigurnosti, Menadžment športa i športskih djelatnosti.
Nakon toga možeš birati između: Poslovne ekonomije i diplomacije, Međunarodnih odnosa i diplomacije, Menadžmenta unutarnje i međunarodne trgovine, Menadžment bankarstva, osiguranja i financija, Turistički i hotelski menadžment. A ako ti ni to nije dovoljno možeš od poslijediplomskih izabrati: Međunarodne odnose, Menadžment kvalitete u zdravstvu i Poslovnu ekonomiju. Ludnica!

  1. Studirati na engleskom!

Ukoliko ti je želja studirati na engleskom jeziku, to možeš ako upišeš neki od smjerova koji se održavaju u Dubrovniku. Tamo trenutno studiraju studenti iz 31 države svijeta, a najviše dolaze studenti iz SAD-a. That’s awesome!

  1. Slušati predavanja izvrsnih inozemnih profesora

Profesori na studijima u Dubrovniku dolaze sa raznih svjetskih poznatih sveučilišta, kao što su Harvard, Princeton, London School of Economics ili Sveučilište u New Yorku. Znanstvenici s ovakvim priznatih inozemnih sveučilišta zasigurno ti mogu ponuditi nešto novo i drugačije.

Ukoliko si u potrazi za studijem i svidjelo ti se što Libertas nudi, još uvijek stigneš upisati ovaj faks jer su upisi na redovne i izvanredne studije u tijeku! Na webu Libertasa možeš saznati puno više informacija, od toga koliko bi ti koštala školarina, do toga kako doći do stipendija. Na tebi je da sve dobro proučiš i napraviš prvi korak prema uspjehu!