Pretraga

Student zaražen koronom pisao ispit na sveučilištu: Kolege su mu sada su u izolaciji

A- A+

Student Sveučilišta Libertas, koji je pozitivan na koronavirus, u petak je pisao ispit u zgradi sveučilišta. Dvadeset njegovih kolega koji su tada bili na ispitu sada su u izolaciji, a rektor nam je potvrdio da će sve druge ispite na Sveučilištu održati online. Kaže i kako su se pridržavali svih mjera HZJZ-a.

Foto: Pexels

– U nedjelju 21. lipnja Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar nas je obavijestio da je jedan naš student, koji je u petak bio na ispitu, zaražen koronavirusom, ispričao nam je prof. dr. sc. Duško Pavlović, rektor Sveučilišta Libertas.

Epidemiolozi su, kaže, zatražili i dobili imena i prezimena te mailove svih dvadeset studenata koji su prisustvovali ispitu te profesora koji je ispit provodio.

Nitko zasad nema simptome

Izdvojeni članak

Pitali smo studente hoće li produžiti faks zbog korone, a one koji su netom diplomirali kakav im je plan

– Koliko nam je poznato, oni su svi u samoizolaciji i nitko nema simptome bolesti, kaže rektor.

Pitali smo ga i pridržavaju li se na Sveučilištu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Odgovorio je da dâ.

– Na ulazu u Libertas svim se posjetiteljima mjeri temperatura, a primjenjuju se i sve druge epidemiološke mjere (distanca, dezinfekcija prostora,…), istaknuo je prof. dr. sc. Pavlović.

Sve druge ispite od sada će imati online

Zbog epidemiološke situacije, promijenili su i način održavanja ispitâ.

Izdvojeni članak

Izašle nove upute za fakultete: Nema ograničenja broja studenata po grupama

– Nakon toga sve smo preostale ispite organizirali on-line i tako će biti proveden cijeli ljetni ispitni rok. Nastava je završena, a od stupanja na snagu epidemioloških mjera, odvijala se on-line, zaključio je rektor.

Podsjetimo, na snazi su i dalje preporuke HZJZ-a za nastavu na fakultetima. Epidemiolozi tako, između ostalog, preporučuju da se prostorije provjetravaju, a razmak između ljudi bude 1,5 metara. Obavezna je i dezinfekcija ruku, ali i prostora nakon njegova korištenja.