Pretraga

Student zaražen koronom pisao ispit na sveučilištu: Kolege su mu sada su u izolaciji

Student Sveučilišta Libertas, koji je pozitivan na koronavirus, u petak je pisao ispit u zgradi sveučilišta. Dvadeset njegovih kolega koji su tada bili na ispitu sada su u izolaciji, a rektor nam je potvrdio da će sve druge ispite na Sveučilištu održati online. Kaže i kako su se pridržavali svih mjera HZJZ-a.

Foto: Pexels

– U nedjelju 21. lipnja Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar nas je obavijestio da je jedan naš student, koji je u petak bio na ispitu, zaražen koronavirusom, ispričao nam je prof. dr. sc. Duško Pavlović, rektor Sveučilišta Libertas.

Epidemiolozi su, kaže, zatražili i dobili imena i prezimena te mailove svih dvadeset studenata koji su prisustvovali ispitu te profesora koji je ispit provodio.

Nitko zasad nema simptome

– Koliko nam je poznato, oni su svi u samoizolaciji i nitko nema simptome bolesti, kaže rektor.

Pitali smo ga i pridržavaju li se na Sveučilištu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Odgovorio je da dâ.

– Na ulazu u Libertas svim se posjetiteljima mjeri temperatura, a primjenjuju se i sve druge epidemiološke mjere (distanca, dezinfekcija prostora,…), istaknuo je prof. dr. sc. Pavlović.

Sve druge ispite od sada će imati online

Zbog epidemiološke situacije, promijenili su i način održavanja ispitâ.

– Nakon toga sve smo preostale ispite organizirali on-line i tako će biti proveden cijeli ljetni ispitni rok. Nastava je završena, a od stupanja na snagu epidemioloških mjera, odvijala se on-line, zaključio je rektor.

Podsjetimo, na snazi su i dalje preporuke HZJZ-a za nastavu na fakultetima. Epidemiolozi tako, između ostalog, preporučuju da se prostorije provjetravaju, a razmak između ljudi bude 1,5 metara. Obavezna je i dezinfekcija ruku, ali i prostora nakon njegova korištenja.