Pretraga

Dočekaj proljeće sa stipendijom u džepu: Evo kako to možeš ostvariti

A- A+

Zima polagano prolazi, dani postaju sve duži, a vremena do kraja školske godine sve je manje. S time se približava i vrijeme polaganja državne mature i upisa na faks. No, nema mjesta za paniku jer je potrebno samo nekoliko pametnih koraka koji će cijeli taj proces učiniti mnogo lakšim. Tajna je u preokretanju situacije – prvo upišeš studij, prijaviš se za stipendiju, a tek onda kreneš u osvajanje državne mature. I na konju si!

Promocija na RIT Croatia

Kako se vrijeme državne mature približava velikom brzinom, sigurni smo da sve više svojeg vremena posvećuješ učenju i pripremanju. No, svemu tome možeš pristupiti i s jednom brigom manje, odnosno ako već sad riješiš upis na studij i osiguraš stipendiju. To ti pruža RIT Croatia, jer upravo sada traju rane prijave na njihove studijske programe. Vremena nema puno, s obzirom da se prve prijave zaključavaju 15. veljače, stoga je sada pravo vrijeme za donošenje odluka!

Ovaj studij izvrstan je izbor za one koji razmišljaju o ostvarivanju karijere u međunarodnim vodama. Osim što suvremenim pristupom obrazovanju iz navedenih područja studente dobro priprema za tržište, zbog nastave na engleskom jeziku studenti se pripremaju i za rad u međunarodnom okruženju.

Izdvojili smo nekoliko jednostavnih koraka koje moraš napraviti kako bi došao do stipendije na RIT Croatia:

  1. Izabrati koji smjer bi htio studirati. Možeš birati između smjerova Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostimaMeđunarodno poslovanje Informacijske tehnologije/Web and Mobile Computing 
  2. Ispuniti ovaj obrazac za prijavu.
  3. Dostaviti prijepis ocjena iz srednje škole ili s druge visokoobrazovne ustanove, ako se prebacuješ s drugog faksa.
  4. Napisati i poslati motivacijski esej od 400 riječi na engleskom jeziku. You can do it!
  5. Obaviti motivacijski razgovor na engleskom jeziku, uživo ili putem Skype-a. It’s gonna be great!
  6. Dostaviti dokumentaciju koja potvrđuje financijski status obitelji, ako se prijavljuješ za financijsku potporu.

Gdje poslati sve što se traži možeš pronaći na ovom linku.

Izdvojeni članak

Što donosi studiranje na engleskom jeziku: Razgovarali smo s jednom studenticom koja nam je otkrila sve tajne

Ako se prijaviš za studij do 15. veljače postoje velike šanse da ćeš osvojiti stipendiju ili financijsku potporu za studij. RIT Croatia svake godine izdvaja dio sredstava za stipendije i financijsku potporu svojim studentima, a ove godine su izdvojili čak 2,6 milijuna kuna. Više o stipendijama i financijskoj potpori možeš saznati ovdje.

Studij na RIT Croatia pravi je put u razvoj međunarodne karijere. Tijekom studiranja učiš i usavršavaš znanje engleskog jezika, dijeliš klupu s inozemnim studentima i slušaš međunarodno priznate profesore. Kako nam je studentica Tea otkrila u intervjuu, studiranje na RIT Croatia usporedivo je s odlaskom u drugu državu na studij, što ima brojne pozitivne strane!

Misliš li da ti treba još informacija o studiranju na RIT Croatia, možeš ih izravno dobiti na način da jedan cijeli dan provedeš kao njihov student. Možeš poslušati predavanja, upoznati studente, proći kroz knjižnicu i iz prve ruke saznati sve što te zanima. Ako želiš osjetiti međunarodnu i dinamičnu atmosferu koja kruži na RIT Croatia, prijavi se preko ovog linka.