Pretraga

Izašla rješenja svih ispita mature koji su se pisali u petak: Provjerite svoje odgovore

A- A+

Proteklog petka na ljetnom roku državne mature polagala su se čak tri izborna predmeta – Likovna umjetnost, Etika i Vjeronauk. Rješenja svih ispita Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je ovog ponedjeljka.

Foto: M. Gelenčir| srednja.hr

Oko 1.200 maturanata u petak je polagalo ispit državne mature iz Likovne umjetnosti, njih 110 pisalo je Vjeronauk, a pedesetak ispit iz Etike.

– Nakon konzultacija po grupama shvatila sam da sam sve manje sigurna kako sam ga napisala. Prvih 16 zadataka bila su mi teži, pogotovo 16. jer su odgovori mogli biti i jedno i drugo, kod povezivanja slike nisu bile baš čitke pa je prošlo to na bubanje. Zadnji zadaci bili su mi lakši, rekla nam je nakon Likovnog maturantica Simona.

Na Vjeronauku i Etici nije bilo većih problema.

– Bilo je i povijesnih pitanja, ali sigurna sam da bi i to lako znao netko tko se bar malo pripremio. Vjeronauk kao predmet na maturi je dosta škakljiva tema jer se većinom u srednjim školama shvaća kao predmet za podizanje ocjena i odmor i većina ne obraća pažnju na gradivo i sadržaj. No i dalje mislim da svatko tko je bar malo pratio i malo se pripremio ga je mogao napisati bez većih problema, rekla nam je nakon pisanja Vjeronauka maturantica Dubravka.

Ispite i rješenja zadataka iz Likovne umjetnosti, Vjeronauka i Etike možete vidjeti u nastavku, s tim da se u dokumentima najprije nalaze zadaci, a potom rješenja. Prošlogodišnje pragove za ove i ostale predmete možete vidjeti na poveznici. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Likovna umjetnost

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.37 MB]

Vjeronauk

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.08 MB]

Etika

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.14 MB]