Pretraga

Izašla su rješenja zadataka s mature iz Engleskog na B razini

A- A+

Proteklog ponedjeljka na ljetnom roku državne mature pristupnici su polagali osnovnu razinu Engleskog jezika. NCVVO je, kao što je to inače običaj, dva dana kasnije objavio rješenja tog ispita.

Oko 10.294 pristupnika prijavilo je ispit iz Engleskog na osnovnoj razini, a ove srijede objavljeni su zadaci s tog ispita kao i točna rješenja.

Nakon ispita porazgovarali smo s nekoliko maturanata koji su nam otkrili kako im test nije bio pretežak.

– Ispit je bio sasvim okej, nije bilo preteško, a ni prelagano. Bilo je malo zbunjujućih pitanja, ali sve u svemu okej. Najteži zadatak mi je bio onaj s leptirima zbog previše informacija u tekstu te godina rođenja gospodina iz trećeg zadatka. Kao i na A razini, nama na B razini je također bilo zbunjujućih pitanja i odgovora na slušnom dijelu testa, rekao nam je nakon ispita maturant Josip.

A koji su točni odgovori na pitanja koja su ga mučila, kao i ostala, možete vidjeti u dokumentu u nastavku. Tonske zapise za slušni dio ispita možete preuzeti ovdje. Podsjetimo, rješenja A razine objavljena su u ponedjeljak, a nalaze se na poveznici. Iako se za svaku godinu određuju novi bodovni pragovi za pojedine ocjene, napomenimo za kraj i kako je prag za dvojku lani iznosio 37%, za dobar 56%, za vrlo dobar 75%, dok je za peticu prag iznosio 87%.

Napomena, ako vam testovi i rješenja u nastavku nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.76 MB]