Pretraga

Izvrsna vijest za maturante: Na popularnoj Logopediji u Zagrebu značajno povećan broj upisnih mjesta

A- A+

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu danas su usvojene kvote za upise na preddiplomske i integrirane studije. Kako doznajemo, povećana je upisna kvota za studij koji je među maturantima najtraženiji zadnjih nekoliko godina. Radi se o studiju Logopediji, a informaciju nam je potvrdio prodekan Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta na kojem se ovaj studij izvodi.

Screenshot: YouTube

Studij Logopedije na ERF-u u Zagrebu i ove godine je najpoželjniji studij među maturantima, a kako smo pisali prošlog tjedna, do sada ga je prijavilo ukupno 956 kandidata. Mnoge će stoga obradovati vijest o povećanju upisne kvote na ovom studiju. Naime, danas su na Senatu Sveučilišta u Zagrebu usvojene kvote za upise na preddiplomske i integrirane studije za akademsku godinu 2020./2021.

Upisna kvota za Logopediju u Zagrebu prijašnjih godina bila je 50 studenata za redovni studij, a sada je ona povećana na 80 studenata.

Izdvojeni članak
logoped s djetetom

Pokrenut drugi studij logopedije u Hrvatskoj: Poznato kako izgleda prijemni i koji su uvjeti upisa

– Senat Sveučilišta na današnjoj sjednici je usvojio kvote za upise na preddiplomske i integrirane studije na Sveučilištu u Zagrebu. Između ostalog povećana je i upisna kvota za studij Logopedije za 30 studenata na redovnom studiju te je ona sad 80 studenata. Podatci o kvotama će biti objavljeni na web stranicama Sveučilišta, potvrdio nam je prodekan za studije i studente, Ante Bilić Prcić.

Prijave studijskih programa ovogodišnjim kandidatima za upise na visoka učilišta u sustavu Postani student započele su 1. veljače. Trenutno u sustavu Postani student još uvijek stoji informacija o tome da je upisna kvota za Logopediju 50 studenata, no očekuje se da će se to uskoro promijeniti.

Dodajmo još da se do ove akademske godine studij Logopedije izvodio samo na Sveučilištu u Zagrebu, a od ove godine maturanti ga mogu upisati i na Sveučilištu u Rijeci.