Pretraga

Jedno sveučilište provodi i treći rok upisa na fakultete: Mjesta ima i na nekima od najpopularnijih studija u 2018.

A- A+

Za sve koji se nisu uspjeli upisati na studij u ljetnom i jesenskom roku, a žarko žele postati brucoši već ove godine – dobre vijesti: Sveučilište u Puli provest će i treći upisni rok. Maturanti će se moći upisati u one studijske programe na kojima je ostalo mjesta nakon završenih upisa u jesenskom upisnom roku.

Foto: Pixabay

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisalo je natječaj za upis studenata u I. godinu sveučilišnih preddiplomskih, integriranih, preddiplomskih i diplomskih i stručnih studija u akademskoj 2018./2019. godini u trećem upisnom roku. Ukupno su na sastavnicama tog sveučilišta za ovaj rok ostala 622 mjesta, a mjesta ima i na nekima od najpopularnijih studija na jesenskom roku 2018. – sestrinstvu i predškolskom odgoju. Na kojim je još fakultetima ostalo mjesta možete provjeriti u tablici u dokumentu pri dnu ovoga teksta.

Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

Na jesenskom roku faks je željelo upisati 7.235 osoba, a skoro trećina nije uspjela: Ovo je bio najpopularniji smjer

Prijave za upis i razredbeni postupak na sastavnicama na kojima se on provodi, maturanti šalju do 2. listopada 2018., na adresu Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Zagrebačka 30, 52100 Pula (uz napomenu: Natječaj za upis). Dokumenti za prijavu, koji se prilažu visokom učilištu, piše u tekstu natječaja su:

– domovnica (izvornik ili preslika);
– izvod iz matične knjige rođenih ili rodni list;
– svjedodžba o završnom ispitu srednje škole/svjedodžba o državnoj maturi i svjedodžbe svih razreda srednje škole (izvornik ili preslika);
– rezultate dodatnih provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti za pojedine studijske programe Sveučilišta;
– rezultate natjecanja i drugih dodatnih učeničkih postignuća;
– za izvanredni studij Sestrinstvo: prijavni list i dokaz o zaposlenju u struci (HZMO) do 4. listopada 2018.;
– priznanicu o uplati troškova razredbenog postupka uplaćenih na IBAN Sastavnice uz naznaku ‘za razredbeni postupak’. Trošak razredbenog postupka iznosi 250,00 kn.

Dodatne provjere posebnih znanja, vještina i sposobnosti za upis na pojedine studijske programe Sveučilišta provodi Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Muzička akademija u Puli i Odjel za prirodne i zdravstvene studije. Prijave za prijemni ispit na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti traju do 2. listopada , na Muzičkoj akademiji do 2. listopada, a dodatne prijave na Odjelu za prirodne i zdravstvene studije traju do 4. listopada.

Prijemni ispiti i intervjui obavit će se 4. listopada, a objava rezultata dodatnih provjera bit će 5. listopada, stoji u tekstu natječaja. Sve detalje o trećem roku upisa možete doznati u službenom tekstu natječaja Sveučilišta u Puli, a na ovom linku moguće je pronaći i dokumente za prijavu.

[scribd id=389494884 key=key-WCBS1xgNZD8rdxh2o0gl mode=scroll]