Pretraga

Na jesenskom roku mature najviše učenika pisat će nižu razinu matematike: Saznajte broj prijavljenih za svaki predmet

A- A+

Državna matura za neke je učenike završila neslavno, pa će oni svoj rezultat pokušati popraviti na jesenskom roku. Mjesta na fakultetima još uvijek ima, a mi smo saznali koliko je učenika prijavilo pojedine predmete za jesenski rok. Dok će nižu razinu matematike pisati gotovo 3 tisuće učenika, neke će predmete pisati samo jedna osoba u generaciji.

Foto: srednja.hr

Prijave za ispite državne mature na jesenskom roku završile su sa zadnjim danom mjeseca srpnja. Učenici koji nisu uspjeli proći maturu na ljetnom roku ili nisu upisali željeni fakultet svoju će sreću tražiti upravo na ovim rokovima te je ona za njih vrlo važna.

Izdvojeni članak

U Puli, Dubrovniku i na Sveučilištu Sjever ostalo ukupno 1.495 mjesta: Provjerite koji će tamošnji faksevi imati jesenski rok

Na fakultetima u Hrvatskoj ostalo je preko 6 tisuća upisnih mjesta pa razloga za brigu ne bi trebalo biti.

Za jesenski rok mature ove se godine prijavio veliki broj učenika. Gotovo 3.000 njih pisat će nižu razinu matematike, dok će višu razinu pisati 682 pristupnika. Velik je broj (gotovo 2.000) i onih koji će pisati nižu razinu hrvatskog jezika, a engleski jezik niže razine treći je po broju prijavljenih. Takva situacija ne čudi s obzirom na to da su ovi predmeti obavezni na maturi.

Što se tiče izbornih predmeta, najposjećenija bit će fizika. Nju je na jesenskom roku prijavilo 495 pristupnika.

Za detaljnije informacije pogledajte popis prijavljenih pristupnika na jesenskom roku državne mature: