Pretraga

Je li točan ‘lonac za taljenje’ ili ‘kulturni pluralizam’? Stigla rješenja mature iz PiG-a

A- A+

Preko pet tisuća kandidata polagalo je proteklog petka Politiku i gospodarstvo, treći najpopularniji izborni predmet po broju prijava na ovogodišnjoj državnoj maturi. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je točna rješenja ovog ispita.

Sjednica Sabora; screenshot, YouTube

Ovogodišnji maturanti nakon ispita iz PiG-a bili su podijeljeni oko težine tog ispita, ali se većina složila kako je vremena za rješavanje bilo i više nego dovoljno.

Izdvojeni članak
hrvatski sabor

‘Lonac za taljenje’ zbunio maturante na PiG-u: Ispitne prostorije napuštali već nakon pola sata

Kao pitanje oko kojega su imali najviše dileme izdvojili su 18. koje je glasilo: ‘Kako se naziva model rješavanja međuetničkoga odnosa u višenacionalnoj državi na način da se priznaju jednaka prava i vrijednost svih potkultura uz zakonsku zaštitu manjina?’

Kako ste trebali odgovoriti na poviše spomenuto i ostala pitanja na PiG-u provjerite u dokumentu u nastavku, u kojemu se nalaze obje ispitne knjižice i točna rješenja.

*ako vam ispit i rješenja nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.33 MB]

_________________________________________________________________________
Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.