Pretraga

Je li vaša na listi? Evo popisa škola s najboljim rezultatima na maturi iz Engleskog u 2020.

A- A+

Obvezni predmet na kojem su maturanti u 2020. ostvarili najbolji rezultat je Engleski jezik. Prosječna ocjena na višoj razini bila je 3,94, a na osnovnoj 3,08. S obzirom na to da je Ministarstvo obrazovanja objavilo ažuriranu verziju aplikacije Školski e-Rudnik vol. 3 u kojoj se nalaze statistički podaci s prošlogodišnje državne mature, moguće je vidjeti i u kojim su školama učenici ostvarivali najbolje rezultate na ispitu iz Engleskog.

Foto: M. Gelenčir| srednja.hr

Nakon Matematike i Hrvatskog, donosimo listu škola čiji su učenici najbolje rješavali ispit mature iz Engleskog jezika. Najvišu prosječnu ocjenu na tom ispitu 4,82, imali su učenici XV. gimnazije u Zagrebu. Prosječna školska ocjena iz Engleskog kod tih istih pristupnika bila je nešto viša, 4,96.

Drugo mjesto ove liste zauzima II. gimnazija u Zagrebu. Prosječna ocjena pristupnika maturi iz Engleskog iz te škole bila je 4,74, dok su ti isti pristupnici u školi na Engleskom imali prosječnu ocjenu 4,87.

Vrh ljestvice zauzela je još jedna zagrebačka škola, V. gimnazija, gdje su pristupnici mature iz Engleskog imali prosječnu ocjenu 4,71. I u ovom je slučaju školska ocjena istih maturanata bila nešto viša.

Izdvojeni članak
matura hrvatski

Donosimo listu škola u kojima su učenici najbolje riješili maturu iz Hrvatskog u 2020.

Popis škola s najboljom prosječnom ocjenom na maturi iz Engleskog nastavljaju XVI. gimnazija Zagreb, III. gimnazija Split, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti u Zagrebu, IV. gimnazija Zagreb, Gimnazija T. Brezovačkog Zagreb, Pazinski kolegij – klasična gimnazija Pazin s pravom javnosti, Gimnazija L. Vranjanina Zagreb, Gimnazija F. Petrića Zadar, te III. gimnazija Osijek.

U tablici u nastavku nalazi se popis deset najboljih prosječnih ocjena na maturi iz Engleskog jezika, s tim da je na popisu 12 škola jer su neke ostvarile istu prosječnu ocjenu. Prosječna ocjena na maturi iz Engleskog nalazi se u posljednjem stupcu, a prije toga možete vidjeti prosječnu ocjenu koju su isti učenici imali na školskom predmetu. Napomenimo u ovom kontekstu i da je prag za ocjenu dovoljan na ispitu više razine Engleskog jezika iznosio 36%, a na osnovnoj razini 37% ukupnog broja bodova. Prag za ocjenu odličan na obje je razine iznosio 87%.

Izvor podataka: MZO

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2020. te u grupi Maturanti 2019./2020. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2020. čitajte na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.