Pretraga

Maturanti, prije upisa na faks obavezno pogledajte ovaj video, uvelike će vam koristiti

A- A+

Nakon ispita državne mature, maturanti iščekuju rezultate ispita, a potom će pohrliti na upise na željene fakultete. Većina ih točno zna što želi upisati, no informacija o prelasku u u sustav visokog obrazovanja nikad dosta! Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u suradnji s Televizijom Student i XV. gimnazijom u Zagrebu, priredila je promotivni video spot u kojem svi budući studenti mogu saznati sve o izboru kvalitetnih studijskih programa.

FAKSiranje | Screenshot: AZVO Youtube

Ulazak u svijet visokog obrazovanja jedna je od najvažnijih prekretnica u životu mladih ljudi. No nemali broj puta događa se da budući studenti zapravo nisu adekvatno informirani o tom svijetu u koji će svaki čas zakoračiti.

Izdvojeni članak

Oglasio se crveni obrazovni alarm: Više od pola naših srednjoškolaca želi otići iz Hrvatske i raditi u inozemstvu!

Stoga je Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u suradnji s Televizijom Student s Fakulteta političkih znanosti i XV. gimnazijom u Zagrebu, izradila promotivni video spot. On svim budućim studentima, njihovim roditeljima, ali i široj javnosti pruža informacije o prijelazu u sustav visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta i studijskih programa te o važnosti izbora kvalitetnih studijskih programa.

S obzirom na nedavno predstavljene rezultate istraživanja Agencije i Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, prema kojima srednjoškolci iskazuju nisku razinu osjećaja informiranosti o prijelazu iz srednje škole u visoko obrazovanje, edukativni video AZVO-a zasigurno će svim maturantima i budućim studentima biti od pomoći. I to baš u pravom trenutku, uoči upisa na faks!