Pretraga

Mjesta ostalo i za jesenski rok: Jedan od većih zagrebačkih fakulteta sutra održava prijemni ispit

A- A+

Među fakultetima koji još uvijek provode prijemni ispit je i Filozofski fakultet u Zagrebu, na kojemu je uvjet za upis polaganje testa intelektualnih sposobnosti. Ovo testiranje za kandidate s jesenskog roka održava se u utorak.

Foto: Ivan Božić, srednja.hr

Ove godine ukupna kvota za Filozofski fakultet u Zagrebu bila je 1.104 mjesta. Budući da je više od 5% mjesta ostalo neispunjeno, fakultet će prijemni ispit provesti i na jesenskom roku, što je u skladu s ovogodišnjim natječajem Sveučilišta u Zagrebu.

Izdvojeni članak
studenti sjede u dvorani i slušaju predavanje

Ovo su najtraženiji fakulteti na jesenskom roku: Na jednom od njih je deset puta više prijava nego upisnih mjesta

Testiranje za upis Filozofskog u jesenskom održava se u utorak.

– Podsjećamo kako je termin testiranja intelektualnih sposobnosti u jesenskom razredbenom roku zakazan za utorak, 11.09.2018. u 12.00h. Svi kandidati moraju pristupiti testiranju. Potrebno je doći sat vremena prije testiranja pred dvoranu D7, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ivana Lučića 3, poručuju s FFZG-a.

Cilj testa intelektualnih sposobnosti ispitati je apstraktno mišljenje i sposobnosti rješavanja problema kod kandidata. Test će se sastojati od više vrsta zadataka neverbalnog i verbalnog sadržaja, a kako otprilike izgleda možete doznati ovdje. Na kojim je sve studijima Filozofskog fakulteta ostalo mjesta, provjerite na linku.