Pretraga

Ne znate što upisati? Iz prve ruke doznajte kako izgledaju predavanja i što nude svi fakulteti u Zagrebu

A- A+

Smotra Sveučilišta u Zagrebu događaj je koji je uglavnom orijentiran na informiranje učenika srednjih škola o svemu što pojedini fakulteti i njihovi studiji nude – od sadržaja koji se ondje uče, znanstvenih djelatnosti fakulteta, nastavnim planovima pa i mogućnostima zapošljavanja po završetku studija. Ovogodišnja Smotra održat će se od 23. do 25. studenoga 2017. u prostoru Studentskog centra u Zagrebu na adresi Savska 25.

Smotra Sveučilišta 2016. / foto: Ivan Božić|srednja.hr

– U povodu održavanja Smotre Sveučilišta u Zagrebu želimo budućim studentima prije svega pomoći pri jednoj od vaših iznimno važnih životnih odluka – odabiru studija, onog koji najbolje odgovara njihovim željama, interesima i sklonostima i koji će na neki način odrediti njihov profesionalni i životni put, stoji u opisu zagrebačke Smotre sveučilišta, događaja kojeg iz godine u godinu posjećuje na tisuće učenika željnih informacija.

Sve informacije na jednom mjestu

Izdvojeni članak

[FOTO] Pogledajte koji su štandovi privukli najviše pažnje na Smotri Sveučilišta

Ovogodišnja se Smotra otvara već u četvrtak, 23. studenog; u četvrtak i petak možete ju posjetiti od 10 do 18 sati, a u subotu, posljednjeg dana od 9 do 15 sati.

– Fakulteti i akademije Sveučilišta u Zagrebu, ostali sudionici na Smotri, sponzori, partneri i pokrovitelji predstavljat će se na svojim izložbenim prostorima u šatoru i zgradi SC-a sva tri dana u navedenom radnom vremenu, a predavanja nastavnika i studenata Sveučilišta u Zagrebu u kinu održavat će se prema objavljenom rasporedu, pod nazivom ‘Najbolje sa Sveučilišta’. U Francuskome paviljonu, u radnom vremenu Smotre predstavljat će se umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu kroz ogledne satove, nastupe i izložbe, stoji u programu Smotre.

Inače, pored gotovo svakog štanda nalaze se i studenti od kojih sve potrebne informacije možete doznati iz prve ruke.

– Tu sam došla ne samo da bih saznala informacije o fakultetima, nego i čula iskustva studenata koji već tu studiraju. Inače, zainteresirana sam za tehničko područje pa sam pričala recimo s ljudima s PMF-a. Doznala sam više o smjerovima koji se uzimaju na diplomskom, o mogućnosti zaposlenja, kao i o ostajanju na fakultetu u svojstvu asistenta,  kazala nam je na prošlogodišnjoj Smotri maturantica opće gimnazije iz Ivanić Grada.

Zanimljiva i korisna predavanja

Izdvojeni članak

Maturanti iz raznih krajeva Hrvatske otkrivaju što su sve saznali na Smotri Sveučilišta

Predavanja koja vas očekuju na Smotri one su tematike koja se obrađuje i na nastavi, a neka od njih zvuče vrlo zanimljivo i zasigurno će privući ne samo srednjoškolce, već i širu populaciju. Profesori Pravnog fakulteta objašnjavat će kako pobijediti u sporovima pred najvišim međunarodnim sudovima, na predavanju profesorice Fakulteta političkih znanosti doznat ćete može li Beyonce spasiti demokraciju, a profesor s Ekonomskog pojašnjavat će kako inovacijama doći do poslovnog uspjeha. Prirodoslovno-matematički fakultet ima više predavanja na kojima će se svaki od sedam odsjeka predstaviti kroz zasebna predavanja, a Akademije dramskih i likovnih umjetnosti održat će izložbe, dok će se Muzička predstaviti nastupom iznenađenja za posjetitelje.

Osim toga, doznat ćete na Smotri i sve što vas je zanimalo o studentskom životu, oko aspekata smještaja, prehrane i slično. Pored studentske menze SC-a održat će se interaktivna predavanja o tome koje se životne odluke nalaze pred studentima, koje su odlike uspješnih studenata i koja je svrha studiranja te radionica na temu kako oblikovati životopis i motivacijsko pismo.
Točne rasporede svih predavanja zagrebačkih fakulteta i više informacija o ovogodišnjoj smotri možete pročitati ovdje. Kako je to izgledalo na prošlogodišnjoj Smotri i koji su štandovi privukli najviše pažnje, možete vidjeti u našoj fotogaleriji.