Pretraga

Norijada u ovom gradu traje čak tri dana: Donosimo detaljan raspored varaždinske ‘Maturantike’

A- A+

Red suza, red smijeha, plesa i pjesme pa opet suze – tako otprilike svake godine i u svim gradovima izgleda norijada, dan u kojemu se maturanti opraštaju od škole. Već se da predvidjeti kako će tako biti i ove godine, no u Varaždinu će se ta oproštajka ‘razvući’ kroz čak tri dana.

Quadrilla u Varaždinu 2018.| foto: službena stranica Grada/varaždin.hr

Varaždinski maturanti svoju će norijadu, poznatiju pod nazivom ‘Maturantika’ obilježavati čak tri dana, a detalje programa tamošnja je policijska uprava već objavila. Sve kreće u ponedjeljak, 20. svibnja. Maturanti se okupljaju u 12:30 u Parku mladih, odakle kreće mimohod koji završava na Franjevačkom trgu. Na balkonu palače Varaždinske županije nalazit će se žiri koji odabire najljepši maturantski kostim.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Najbolji natpisi na majicama s posljednjih pet norijada u Zagrebu

Oko 14 sati maturanti bi se trebali vratiti u Park mladih, gdje će biti proglašenje najboljeg kostima i uručenje nagrade. Ovogodišnja je nagrada je izlet u adrenalinski park Accredo Zasadbreg. Do 18 sati maturante će u Parku zabavljati DJ David Mašić.

Utorak, 21. svibnja bit će sportski dan, a tema je ‘Spotom protiv ovisnosti’. Na istom mjestu kao i u ponedjeljak, u Parku mladih, maturanti će uz stručno vodstvo fitness trenera vježbati na spravama. Najupornije i najizdržljivije također očekuje nagrada.

Već tradicionalno, slično kao i u nekolicini hrvatskih gradova, posljednjeg se dana ‘Maturantike, 22. svibnja u srijedu, pleše quadrilla. Taj dvorski ples maturanti će otplesati točno u podne na Trgu kralja Tomislava ili Kapucinskom trgu. Fešta se nastavlja u Parku mladih uz glazbeni program poviše spomenutog DJ-a.

Detaljan raspored varaždinske ‘Maturantike’ 2019. možete proučiti u objavi Prve gimnazije Varaždin u nastavku.

_____________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.