Pretraga

Objavljena rješenja ispita mature iz Informatike i Vjeronauka: Provjerite što vam je točno

A- A+

Proteklog četvrtka na rasporedu ljetnog roka državne mature bili su ispiti iz Informatike i Vjeronauka. Jutros je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio točna rješenja tih ispita.

Foto: srednja.hr

Informatiku ke na državnoj maturi ove godine pisalo oko 2.500 pristupnika koji su u 100 minuta morali riješiti 36 zadataka.

Rješenja iz Informatike

Izdvojeni članak

Maturanti su se pribojavali izostanka kalkulatora na Informatici, ali zbog prelaganih zadataka nije ni trebao

Većih problema s ovom ispitom nije bilo, a iako su se bojni pribojavali kako će bez kalkulatora riješiti računske zadatke, to na kraju pristupnicima nije stvaralo poteškoće.

– Nikad do sad nisu bili ovakvi tipovi zadatka da je opisano što neka osoba želi raditi i mi moramo zaokružiti što treba, nije bilo teško, ali je zbunjujuće. Maknuli su programski jezik i bilo je svega pet zadataka što nisam očekivala jer mi to puno bolje ide od drugih tipova zadataka. Ubacili su puno više logičkih sklopova i slično. U pravilu, najteža su zadnja dva zadatka gdje se mora ispisati program, ali ne sjećam se kako su glasili. Ostali su zadaci bili su dosta zbunjujući, a ne toliko teški, ali žurbi i stresu jako se lako ‘fula’, kazala nam je nakon ovog ispita Josipa, maturantica Geodetske škole Zagreb.

Zadatke i točna rješenja s ovogodišnje mature iz Informatike pogledajte u nastavku. *ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.12 MB]

Rješenja iz Vjeronauka

Izdvojeni članak

Na Vjeronauku se tražilo opće znanje o vjeri, a ne nabubani podaci: Dosta pitanja se ponovilo

Vjeronauk je polagalo svega 102 pristupnika, a za rješavanje 40 zadataka maturanti su na raspolaganju imali 70 minuta.

– Dakle test je bio po mom mišljenju dosta jednostavan. Imam dojam da se više tražila opća kultura i znanje o vjeri, nego bubanje napamet i napokon mogu reći da sam prezadovoljna radi toga, ispričala nam je nakon ispita Nikol, maturantica Upravne škole Zagreb.

Zadatke i točna rješenja s ovogodišnje mature iz Vjeronauka pogledajte u nastavku. *ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.03 MB]