Pretraga

Objavljena rješenja mature iz Informatike: Sada možete vidjeti kako ste je napisali

A- A+

Objavljena su rješenja mature iz Informatike koju je u utorak pisalo više od 3.000 maturanata. Maturanti sada mogu provjeriti imaju li dovoljno za prolaz. Nakon ispita maturanti s kojima smo razgovarali složili su se da bi na ovom ispitu kalkulator, koji se godinama ne smije koristiti, ipak trebao biti dozvoljen.

Foto: Srednja.hr

Više od 3.000 maturanata koji su utorak pisali maturu iz Informatike sada mogu provjeriti kako su je riješili. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je rješenja te mature. Naši sugovornici koji su podijelili dojmove s mature iz Informatike slažu se da bi kalkulator trebao biti dozvoljen za vrijeme ispita.

– Bilo bi bolje kada bi se smio koristiti barem onaj osnovni, plus, minus, puta i podijeljeno. Trebalo je nešto više zadataka izračunati, ali se izgubi previše vremena na računanje velikih brojeva pješke. Zadaci gdje se trebaju napisati programi su teži kao i prije. No, eto, bit će prolaz, ali neće biti onoliko dobar koliko sam i očekivao, otkrio nam je nakon ispita Jasmin iz Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Je li matura iz Engleskog stvarno bila teška? Izašli su zadaci i rješenja tog ispita

Prošle godine za prolaz na Informatici trebalo je točno riješiti 28 posto ispita. Pragovi se svake godine ponovno sastavljaju pa može doći do promjena, a sve prošlogodišnje možete pogledati ovdje. Ispod možete vidjeti kako ste riješili ispit iz Informatike. U dokumentu su prvo ispitni zadatci, a potom rješenja. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab