Pretraga

Objavljena su rješenja mature iz Politike i gospodarstva: Pogledajte koji su točni odgovori

A- A+

Ispit državne mature iz Politike i gospodarstva u četvrtak je pisalo 4.892 pristupnika. Kao što je to bio slučaj i s većinom ostalih ispita, 48 sati nakon provedbe Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je točno rješenje tog ispita, odnosno ključ za odgovore.

Foto: M. Gelenčir

NCVVO objavio je rješenja mature iz Politike i gospodarstva.

– Najteži zadatak je bio zadnji u kojem se pita neka godina kad je organizacija osnovana, nisam učila godine i nisam obraćala pažnju na to. Općenito su zadaci s riječima bili dosta teži nego oni na zaokruživanje, rekla nam je nakon ispita maturantica Martina.

Sada možete provjeriti i taj, ali i ostala rješenja svih zadataka s ove mature.

Rješenja, odnosno ključeve za odgovore ispita, NCVVO je objavio u subotu, a možete ih vidjeti u nastavku. Napomena: u prvom dijelu dokumenta nalaze se zadaci, a potom točni odgovori. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.39 MB]

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.