Pretraga

Objavljeni detalji norijade u Zagrebu, evo tko nastupa: Bit će i obustave prometa zbog povorke

A- A+

Za učenike završnih razreda srednjih škola ovo je posljednji tjedan u školskim klupama. Posljednji dan nastave za njih je službeno petak, kada će se u gradovima diljem Hrvatske održavati norijada. Grad Zagreb i ove godine organizira tzv. Dan zagrebačkih maturanata. Službeno okupljanje je na Bundeku, ali za one koji se okupe na Trgu bana Jelačića bit će povorke koju će pratiti policija, hitna i zaštitari.

Foto: Matej Markovinović | srednja.hr

Grad Zagreb priopćio je kako će i ove godine organizirati tradicionalnu proslavu posljednjeg dana nastave za učenike završnih razreda zagrebačkih srednjih škola, poznatu pod nazivom Dan zagrebačkih maturanata. Kao i u većini ostalih krajeva Hrvatske, obilježava se u petak, 26. svibnja 2023.

– Pozivamo sve maturante Grada Zagreba da se, kao i prethodnih godina, okupe na središnjem mjestu proslave u parku Bundek gdje će biti organiziran prigodni glazbeno-scenski program koji traje od 13.00 do 20.00 sati. Voditelj programa je animator Marko Petar Orešković, a sudjelovat će Zembo Latifa, DJ Danijel Turk, band Kings, Jakša Jordes & DJ Robbie, Turk The DJ i DJ Vermont. Za onaj dio maturanata koji će se ipak okupiti na Trgu bana Josipa Jelačića, bit će organizirana povorka do parka Bundek u 12.00 sati, u pratnji nadležnih službi, navode iz Grada Zagreba.

Izdvojeni članak
Norijada 2022. u Zagrebu, maturanti prolaze Miramarskom

Bliži se posljednje zvono za maturante: Ovih 8 stvari trebate napraviti u tjednu prije mature

Zbog prolaska maturanata od Trga do Bundeka doći će do privremene obustave prometa na trasi: Trg bana J. Jelačića – Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (Most Slobode) – Damira Tomljanovića – Gavrana – Bundek. Povorku će, navode iz Grada, pratiti ekipa hitne pomoći, prometna policija i zaštitari.

– S ciljem sigurnog i primjerenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, tijekom održavanja programa, u parku Bundek će dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa, radi lakšeg i bržeg povratka mladih svojim domovima, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza, navodi se u priopćenju Grada Zagreba.