Pretraga

FOTO i VIDEO: Ovo su najbolji trenuci norijade u Zagrebu u 2024.

A- A+

Norijada u Zagrebu bila je vesela kao i svake godine. Naši objektivi uhvatili su najbolje momente. Maturanti su se gađali brašnom i šljokicama, prskali vodenim pištoljima i naravno, plesali ‘Rim Tim Tagi Dim’. U živahnoj povorci, jedan se srednjoškolac provozao i skateboardom. Pogledajte našu galeriju.

Cijeli Zagreb je danas dobio podsjetnik da maturanata u glavnom gradu Hrvatske itekako ima i sretni su što su završili srednju školu. Prvi maturanti su se krenuli okupljati već prije 11 sati na Jelačiću gdje je bilo dogovoreno da će u podne krenuti povorka prema Bundeku. Ondje je Grad Zagreb pripremio program i zabavu za sve koji su završili svoje srednjoškolske dane.

Vodeni pištolji, brašno i šljokice: Cuga se čuvala i u invalidskim kolicima

Dobro raspoloženi maturanti, špricali su se vodenim pištoljima te plesali uz tonove DJ-eva koji su puštali domaće i strane hitove. Najbolje momente je teško izabrati, ali svakako se ističe kad su svi zaplesali ‘Rim tim tagi dim’ dok se puštao Baby Lasagna. Uz polijevanje vodom i zvižduka, nije nedostajalo ni posipanjem brašnom, ali čak i šljokicama, palile su se i baklje dok su se maturanti različitih škola i razreda stopili u jedno.

Uz već tradicionalno dobro znane majice, neki su maturanti došli obučeni i u kostime. Tako smo naletjeli na dva dupina te jednog dinosaura. Bilo je i zanimljivih transparenata. Naravno, alkoholnih pića nije nedostajalo. Neki su svoje ‘zalihe’ nosili u kolicima supermarketa a neki čak, vjerovali ili ne, u invalidskim kolicima. Neki su tijekom povorka i ‘posudili’ znak za taksi stajalište.

Skejter na mostu: Policija u dobrom raspoloženju s učenicima

Više maturanata tijekom povorke se u trgovačkim kolicima vozilo prema Bundeku, a jedan maturant se provozao i skateboardom. Policija je pazila na sigurnost maturanata mirno i oprezno te nisu prigovarali na mladenačko veselje. Čak i unatoč pokojoj petardi, sudeći po zvuku, domaće izrade. Ekipa u plavom se slikala s pojedinim učenicima, te ugodno časkala s maturantima u patrolnom vozilu.

– Poruka za ostale maturante je da se samo zabavljaju i ne misle ni o kakvim problemima, danas je naš dan, poručila je svojim vršnjacima u razgovoru za srednja.hr maturantica Mia iz Privatne gimnazije i ekonomske škole Benedikta Kotruljevića u Zagrebu.

Pogledajte video s norijade:

Više o norijadi 2024. čitajte na sljedećim poveznicama:

UŽIVO: Maturanti stigli na Bundek: ‘Prava zabava tek počinje’

FOTO: Vide li vladajući ovo? Maturanti im poslali oštru poruku

Lijepe geste maturanata: Pekli palačinke za potrebite, razveselili djecu u bolnici, donirali brašno

Maturanti na jugu izazvali požar u kafiću: ‘Za tren je planulo i ljudi su bježali’

U ovoj školi maturanti danas ne slave: Prisjećaju se svoje kolegice koja je preminula u prometnoj nesreći

Maturanti pripremili neobično iznenađenje za svog razrednika: ‘Auto je bio atrakcija za sve prolaznike’

FOTO: Maturanti se pobrinuli da ne ostanu gladni: Na norijadi tradicionalno ‘okrenuli’ i roštilj


Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.