Pretraga

Objavljeni svi pragovi prolaznosti za ljetni rok državne mature 2018.

A- A+

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja u 12 sati je objavio privremene rezultate ljetnog roka državne mature 2018. godine, a nedugo zatim, izlistali su i pragove prolaznosti za svaki pojedini predmet pa možete vidjeti po kojim ste kriterijima zaslužili određenu ocjenu. Značajno je naglasiti da do 13. srpnja u 12 sati, možete uložiti prigovor na rezultate.

Učenici koji su u školskoj godini 2017./2018. završili četvrti/peti razred srednje škole u Republici Hrvatskoj prigovor podnose pisanim putem Školskome ispitnom povjerenstvu u školi u kojoj su završili četvrti/peti razred.

Izdvojeni članak

[MATURA ’18] Provjerite kako, kome i kada se žaliti na pitanja, rezultate i tehničku provedbu državne mature

Svi ostali pristupnici prigovore upisuju osobno na svojim stranicama pod poveznicom Moji prigovori.

Objava konačnih rezutata na rasporedu je 16. srpnja u 12 sati.

S privremenih rang-lista brisani su svi oni kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za prijavljene studijske programe.
Svaki kandidat vidi svoj plasman samo na studijskom programu na kojem bi ostvario pravo upisa te na onim studijskim programima koji se na njegovoj listi prioriteta nalaze na višim pozicijama od studija na kojem je ostvareno pravo upisa.
Pravo upisa moguće je ostvariti samo na jednom studijskom programu.Još jednom vas upućujemo da s liste prioriteta obrišete predmete koje nikako ne mislite studirati, jer se možete dovesti u situaciju da bespotrebno platite novčanu kaznu od više tisuća kuna.
Prag prolaznosti sljedećeg ispita pogledajte klikom na ikonu nastavak teksta.