Pretraga

Ovo vas očekuje na prijemnima za zagrebački Arhitektonski fakultet

A- A+

Zagrebački arhitektonski fakultet će sutra, 1. srpnja, provoditi test dodatnih znanja, vještina i sposobnosti za upis na preddiplomske studije na tom fakultetu. Ispit počinje u 9 sati.

Izdvojeni članak

Pogledajte što vas čeka na prijemnom za pravo i socijalni rad

Arhitektura

Za preddiplomski studij arhitekture prijavilo se 402 kandidata, a mjesta ima za njih 120 i 5 stranaca. Osim državne mature, koja nosi ukupno 20% bodova (A razina hrvatskog 5%, A razina matematike 10%, A razina engleskog 2,5% te likovni 2,5%), te prosjeka svih ocjena u srednjoj (10%), pristupnici će morati polagati i test specifičnih znanja, vještina i sposobnosti.

Taj se ispit sastoji od tri dijela, a nosi 70% bodova. Test provjere likovnih i grafičkih sposobnosti počinje u 9 sati, piše se do 11, a nosi 20% bodova. Test sposobnosti percepcije prostora piše se od 12 do 13 sati, a nosi 30% bodova. I posljednje, provjera znanja opće kulture, nosi 20% bodova, a piše se od 16 do 18 sati.

Na prijemni je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Dizajn

Testu provjere specifičnih znanja, vještina i sposobnosti za studij dizajna pristupiti će oni koji su zadovoljili kriterije prve selekcije, odnosno oni čija je ‘mapa’ zadovoljila. Takvih je ukupno 92, a mjesta ima za njih 30, i dva stranca.
Kao i za arhitekturu, ispit počinje u 9 sati. Potrebno je ponijet osobnu ili putovnicu.

Za oba studija testiranje će se provoditi u zgradi Fakulteta, Kačićeva 26.