Pretraga

Poznat datum održavanja prijemnog na Filozofskom fakultetu, a objavljeni i primjeri zadataka koji će se pojaviti na ispitu

A- A+

Nekolicina fakulteta kao uvjet za upis, uz polaganje državne mature, ima i polaganje prijemnog ispita. Među njima je i jedan od brojčano najvećih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Filozofski. Datum ovogodišnjeg prijemnog već je poznat, a objavljeni su i primjeri zadataka koji ovogodišnje pristupnike očekuju na ispitu.

foto| Ivan Božić/srednja.hr

Kako su obavijestili s Filozofskog fakulteta u Zagrebu za prijemne ispite koji se na tom fakultetu provode, morate se  prijaviti i osobno u tamošnjoj studentskog službi, na adresi FFZG-a, Ivana Lučića 3 i to prema sljedećem rasporedu:

Izdvojeni članak
NCVVO

Pokrenuta aplikacija koju maturanti mogu iskoristiti kao najbolju pripremu za državnu maturu

  • za ispite predznanja – od 21. do 25.05.2018. od 9 do 19h
  • za test intelektualnih sposobnosti – od 21. do 25.05.2018. od 9 do 19h
  • za test provjere znanja trećeg stranog jezika – od 21. do 25.05.2018. od 9 do 19h

Ispiti predznanja iz engleskog, španjolskog, francuskog, grčkog i latinskog održavaju se ove godine 2. srpnja, a točno vrijeme i raspored bit će objavljeni naknadno. Provjera znanja trećeg stranog jezika, za one kojima je to preduvjet održava se također 2. srpnja, a test intelektualnih sposobnosti ove je godine u subotu, 30. lipnja u 12 sati.

Upisi na Filozofski održavaju se od 18. do 20 srpnja, a kako je moguće da zbog izvanrednih okolnosti dođe do izmjena spomenutih datuma, s FFZG-a napominju da prije razredbenog postupka u više navrata provjeravate ovu stranicu.

Uz ove termine, Filozofski fakultet objavio je i primjere zadataka koji će se pojaviti na testu intelektualnih sposobnosti, čiji je cilj ispitati apstraktno mišljenje i sposobnosti rješavanja problema kod kandidata. Test će se sastojati od više vrsta zadataka neverbalnog i verbalnog sadržaja, a u dokumentu u nastavku su navedeni primjeri različitih vrsta neverbalnih zadataka.

[scribd id=374669584 key=key-0cc0z8GWSXrNTHvgHPVo mode=scroll]