Pretraga

Prijave ispita mature u punom su jeku, doznajte koji su koraci kada izgubite PIN i TAN

A- A+

Prijave ispita mature započele su 1. prosinca, a tu radnju maturanti mogu obavljati sve do sredine veljače. Sve postupke vezane uz ispite mature i upise na studije maturanti obavljaju putem posebnog sustava pod nazivom Postani student. Njemu je moguće pristupiti samo uz posebne korisničke oznake koje se dodjeljuju s početkom prijava ispita, a nazivaju se PIN i TAN. Objašnjavamo kakva je procedura u slučaju gubitka tih podataka.

Foto: M. Gelenčir| srednja.hr

Redoviti učenici koji srednjoškolsko obrazovanje završavaju u školskoj godini 2020./2021. i ovih  dana prijavljuju ispite državne mature najprije se u sustav Postani student prijavljuju putem elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr, uz pomoć lozinke i korisničkog imena. Nakon toga je potrebno unijeti broj mobilnog telefona na koji dobivate PIN i TAN. Ispravnost TAN-a pod poveznicom ‘Moji podaci’ – ‘Osobni podaci’.

Kako stoji u uputama NCVVO-a, u slučaju gubitka PIN-a ili TAN-a, za ponovno izdavanje potrebno je poslati SMS potuku sadržaja OPET  na broj telefona 666 555 i to  isključivo s broja mobilnog telefona kojeg ste kod prve prijave unijeli u sustav. S druge strane, ako je s korisničkom oznakom, lozinkom i PIN-om sve u redu, a i dalje se ne možete prijaviti u Postani student, problem prijavljujete na adresu [email protected] ili putem telefona na broj 01/4501-899.

Izdvojeni članak

Važan dan za tisuće srednjoškolaca: Počinju prijave ispita mature, doznajte koji su najvažniji datumi

Kandidati koji su školu završili između 2010. i 2020. u sustav se prijavljuju unosom starog TAN-a, nakon čega dobivaju novo korisnički ime i lozinku. Ako je TAN izgubljen, radi aktivacije se pristupnici trebaju obratiti Infocentru na poviše navedeni broj ili mail, a u mailu je potrebno napisati ime i prezime, OIB i broj mobitela koji se koristi.

Osobe koje žele pisati maturu, a završile su srednju prije 2010. ili u inozemstvu, registraciju ste napravili prethodnih godina, ali niste upotpunili prijavu i stekli pravo polaganja ispita DM ili rangiranja na studijske programe korisničke podatke zatražite:

  • hrvatski broj telefona – zatražite korisničke podatke putem SMS-a, sadržaja OPET na broj 666 555 (isključivo s broja mobitela koji je upisan u sustav)
  • broj telefona BiH – zatražite korisničke podatke putem SMS-a, sadržaja OPET na broj 091610702 (isključivo s broja mobitela koji je upisan u sustav)
  • kandidati iz ostalih zemalja- zatražite korisničke podatke putem poveznice

Detaljno upute za sve kandidate možete proučiti u dokumentu na linku.

Copy link
Powered by Social Snap