Pretraga

Psihologija dosad najlakši ispit na maturi

A- A+

Maturanti su fiziku, biologiju i povijest ostavili iza seba, a jutros je na redu bila psihologija. Ispit je trajao 80 minuta, a po dojmove smo ovog puta otišli van Zagreba, točnije do Karlovca i karlovačke gimnazije.

Uz znanje i malo muljanja do dobrog rezultata

Većina učenika je bila zadovoljna onim što su u učionicama vidjeli, a test iz psihologije su okarakterizirali kao najlakši do sada.

– Nije bilo teško. Više od pola ispita sam lako riješila, jer su pitanja bila očekivana. Prvih devet pitanja je bilo zaokruživanje, a dalje je bilo nadopunjvanje, znači jedna ili dvije riječi. Na kraju je bilo malo teže jer su bila opisna pitanja, tu sam nešto muljala i nadam se da će mi priznati bar nešto, raspričala nam se Matea.

Nema sreće za kampanjce

Naša druga sugovornica Diana također nije imala problema. – Bilo je prilično jednostavno za riješiti. Spremala sam se oko mjesec dana tako da je bilo ok, otkrila je Dijana i dodala kako je ovo bio najlakši ispit do sada.

Za razliku od njih Tamara se i nije baš proslavila, ali po svemu sudeći nije bio problem u testu već u pripremi. – Meni je bilo teško, ali ja sam i onako počela učiti jučer, zaključila je.

Po svemu sudeći psihologija nije bila preteška, ali za kampanjski način učenja ipak nije bilo mjesta. Sljedeće na radu su kemija i likovna umjetnost već prekosutra.