Pretraga

Došla su rješenja i s matura iz Psihologije i Glazbenog: Pogledajte kako ste riješili te ispite

A- A+

Objavljena su rješenja matura Psihologije i Glazbenog koje su maturanti pisali prošlog četvrtka. Psihologiju je ove godine polagalo više od tri tisuće maturanata, dok je ispitu Glazbene umjetnosti pristupilo manje od sto maturanata. Sada možete pogledati koliko ste bodova prikupili na tim ispitima.

psihologija državna matura 2022

Psihologija | foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je rješenja matura Psihologije i Glazbene umjetnosti. Oba ispita polagala su se u četvrtak, a maturanti sada mogu otprilike znati kako su riješili te ispite. Maturanti koji su pisali Psihologiju nakon ispita najviše su se žalili na pitanja produženog odgovora.

– Zadnje pitanje na dužim odgovorima je bilo nerazumljivo i nepotrebno. Mislim da je pitanje s uvjeravanjem bilo preopširno i netipično. Jedno pitanje s djecom i zadacima iz matematike zbunilo je čak i našu profesoricu Psihologije koju smo pitali o tome nakon ispita, podijelio je s nama Dominik, a dojmove ostalih maturanata čitajte ovdje.

Prošle godine za prolaz na Psihologiji trebalo je prikupiti 30 posto točnih odgovora, a na Glazbenoj umjetnosti 32 posto. Pragovi se svake godine ponovno sastavljaju pa je moguće da će doći do manjih promjena, a sve prošlogodišnje pragove možete pogledati ovdje. Ispod možete vidjeti kako ste riješili ispite Psihologije i Glazbenoga. U dokumentima su prvo ispitni zadatci, a potom rješenja. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Psihologija

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Glazbena umjetnost

Napomena: audio materijale preuzmite ovdje

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr