Pretraga

Stigla rješenja ispita mature iz Fizike i PiG-a: Provjerite što vam je točno

A- A+

Nakon provedenog ljetnog roka državne mature najčešća ocjena na ispitu iz Fizike bio je nedovoljan pa ne iznenađuje kako je ovaj ispit na jesenskom roku pisalo čak 537 pristupnika. Ispit se pisao u četvrtak, a osim Fizike toga se dana polagala i Politika i gospodarstvo. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja već je objavio rješenja oba ispita.

Photo by Ben Mullins on Unsplash

Prema podacima NCVVO-a, na izbornom predmetu s najvišim brojem prijava, Fizici, dominantna je ocjena na ljetnom roku bila nedovoljan.

Fizika

Priliku za ‘popravni’ maturanti su imali već proteklog četvrtka, kada se ovaj predmet pisao na jesenskom roku. Prijavilo ga je čak 537 pristupnika, a točna rješenja NCVVO je objavio danas, a baš kao i zadatke možete ih vidjeti pri dnu ovog odlomka.

Napomenimo kako je prag prolaznosti na Fizici za ovu školsku godinu 30%, a bodovni pragovi za ostale ocjene nalaze se u tablici u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.86 MB]

Politika i gospodarstvo

Osim Fizike u četvrtak se pisao i ispit iz Politike i gospodarstva, kojeg je na jesenskom roku prijavilo 294 pristupnika. Prag prolaznosti na PiG-u za ovu godinu iznosi 33%, a kako su izgledali zadaci te koja su točna rješenja, provjerite u nastavku.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.41 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i Maturanti 2020. te u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.