Pretraga

Stigla rješenja osnovne razine Hrvatskog: Provjerite koliko bodova ste prikupili

A- A+

Protekle srijede na ljetnom roku državne mature polagao se prvi dio ispita osnovne razine Hrvatskog jezika – test iz jezika i književnosti. U trenucima kada maturanti pišu esejski dio tog ispita, objavljena su rješenja testa koji se polagao u srijedu.

Foto: srednja.hr

– Najteži zadaci su bili oni gdje nam je zadan citat ili podatak o nekom piscu iz kojeg smo trebali prepoznati o kojem je piscu riječ. Pripremao sam se za ispit tako da sam išao na pripreme za maturu iz hrvatskog i rješavajući prošlogodišnje mature. Dio testa s polaznim tekstovima je bio po meni čak malo lakši nego prošlih godina, ali je zato povijesnoteorijski dio testa i gramatika bila teža, ispričao nam je u srijedu nakon prvog dijela ispita iz Hrvatskog na B razini maturant Matej.

Zadatke i rješenja tog ispita NCVVO je objavio danas, u trenutku kada učenici polažu esejski dio ispita. Možete ih vidjeti u dokumentu u nastavku, s time da se u dokumentu prvo nalaze zadaci, a potom ključa za odgovore. Iako se pragovi prolaznosti određuju za svaku godinu zasebno, napomenimo ovom prilikom kako je lani prag prolaznosti na B razini Hrvatskog bio 37%, a pragove za druge predmeta možete vidjeti ovdje.

Napomena: ako vam dokument u nastavku nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.86 MB]