Pretraga

Prije nego što upišete fakultet pogledajte ova dva videa, moglo bi vam biti korisno

A- A+

Jučer je bio posljednji dan ispita na ljetnom roku državne mature, a maturanti će se uskoro upisivati na fakultete. Da bi im olakšali prelazak u sustav visokog obrazovanja, Agencija za znanost i visoko obrazovanje i ove je godine u suradnji s Televizijom Student s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu pripremila nekoliko promotivnih video spotova putem kojih budući studenti mogu dobiti korisne informacije.

Foto: Duje Kovačević, srednja.hr

Istraživanja koja je provela AZVO pokazala su da su mladi u Hrvatskoj nedovoljno informirani o prijelazu iz srednjoškolskog u visokoobrazovni sustav. Informacije uglavnom prikupljaju iz neformalnih izvora – od roditelja, prijatelja i iz medija. Isto tako, nisu u dovoljnoj mjeri informirani o sustavu visokog obrazovanja općenito, osobito o bolonjskim razinama i razlikama između sveučilišnih i stručnih studija.

Zato su u Agenciji u suradnji TV Student 2018. pokrenuli kampanju FAKSIranje u sklopu koje su nastali i promotivni video spotovi. Cilj spotova je povećane vidljivosti i informiranja budućih studenata i njihovih roditelja, ali i šire javnosti, o prijelazu iz srednjoškolskog u sustav visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta i studijskih programa te važnosti akreditacije i izbora kvalitetnih studijskih programa.

Oni koji odluče ostati na studiju u Hrvatskoj mogu birati između 10 sveučilišta, 17 veleučilišta i više od 20 visokih škola. U Hrvatskoj studira više od 165 tisuća studenata, a dio smo Europskoga obrazovnog prostora. Prvi promotivni videospot AZVO-a nosi naziv “Zašto studirati u Hrvatskoj?” te je u njemu pojašnjeno što sve Hrvatska nudi kao visokoškolska destinacija. 

Drugi video spot nudi informacije o samom sustavu visokog obrazovanja, vrstama visokih učilišta, studijskih programa, mogućnostima nastavka školovanja, važnosti akreditacije, potpori studentskom standardu kroz stipendije te korisnim mrežnim izvorima.

dvorana predavanje

Share via
Copy link
Powered by Social Snap