Pretraga

Studenti drugog najpopularnijeg studija u Hrvatskoj odgovaraju na pitanja maturanata

A- A+

Ako se uzmu u obzir studiji s kvotom većom od dvadeset mjesta, drugi najpoželjniji studij u Hrvatskoj je psihologija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Sve o tom studiju maturanti će moći doznati iz prve ruke, od studenata. Oni će, naime, putem Instagrama odgovarati na pitanja maturanata.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Studenti psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu okupljeni u Klub studenata STUP pozvali su ovih dana maturante da zaprate njihov Instagram profil @psihozij. A razlog nije nimalo banalan.

Kako poslati pitanje i vidjeti odgovor?

Ondje će, naime, u četvrtak, 28. svibnja odgovarati na pitanja maturanata o tome kako je studirati psihologiju i što ih očekuje ako se odluče upisati FFZG.

Izdvojeni članak

Pogledajte koliko maturanata želi upisati svaki od studija u Hrvatskoj i koji su trenutno najpoželjniji

– Platforma putem koje će nam maturanti (ali i svi ostali zainteresirani za upis studija psihologije) moći postavljati pitanja je Instagram, na profilu @psihozij. To je inače profil kojeg koristimo za promociju studentskog kongresa psihologije ‘Psihozij’ kojeg organiziraju upravo studenti psihologije našeg faksa, no kojeg smo trebali odgoditi ove godine. Budući da je taj profil već aktivan, odlučili smo ga na jedan dan malo prenamijeniti. U četvrtak u 10 sati objavit ćemo story na Psihozij Instagram profilu na kojem ćemo pozvati maturante da nam pitanja koja imaju postave tako da odgovore na taj story. Pitanja će moći postavljati do kraja tog dana. Tijekom dana će naši studenti odgovoriti na upit i objaviti odgovor također putem storyja. Kopirat ćemo pitanje (autori pitanja će ostati anonimni) te ispod napisati odgovor na njega i to objaviti kao novi story tako da će svatko tko taj dan pogleda naše storyje moći vidjeti odgovore na pitanja i tako saznati informacije o našem studiju iz prve ruke, objašnjava nam predsjednica STUP-a, Marta Meštrović.

Dodaje, maturanti studente mogu pitati sve što ih zanima – od toga kako izgleda studij psihologije, koji ih kolegiji očekuju, kojim izvannastavnim aktivnostima se mogu priključiti pa sve do pitanja kakav je život u studentskom domu ili gdje je kod faksa najbolja kava.

Zbog epidemije otkazani Dani otvorenih vrata

Na pitanja maturanata odgovarat će studenti svih godina i svatko je, kažu, spreman podijeliti svoje iskustvo.

Izdvojeni članak

Filozofski fakultet ukinuo prijemni i za svoj napopularniji studij: Nema ni ispita predznanja za upis anglistike

– STUP trenutno čini preko 260 članova, članstvo je dobrovoljno, a učlaniti se mogu svi studenti psihologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Na Filozofskom se svake godine održavaju Dani otvorenih vrata gdje predstavnici STUP-a odgovaraju na pitanja budućih studenata. Ove godine su Dani otkazani te smo htjeli na neki način pomoći maturantima koji imaju želju upisati psihologiju, ali ne znaju što očekivati. Svi se sjećamo kako je to bilo završavati srednju školu i nadamo se da ćemo našim iskustvima i savjetima pomoći maturantima u donošenju odluke o upisu na fakultet, kaže nam Marta.

Za upis studija psihologije na Filozofskom, maturanti ove godine neće morati polagati prijemni ispit. Mjesta je za 76 brucoša, studij je za sada prijavilo 1.009 maturanata, a za njih 375 to je prvi izbor. Pa smo Martu koja je i sama studentica tog popularnog studija pitali zašto studirati baš psihologiju na FFZG-u.

– Psihologija na FFZG-u je više od samo klasične nastave. Studenti imaju priliku volontirati, provoditi vlastita istraživanja uz podršku profesora i kolega, organizirati znanstvenu konferenciju, putovati i još mnogo toga. Trud i rad se cijene, a slijede mu druženja u obliku tuluma, roštilja i nogometnih turnira. Kroz ova druženja studenti svih godina, ali i profesori, se povezuju, a ta kohezija čini studij lakšim i zabavnijim!, zaključuje Marta.