Pretraga

Studij turizma po mjeri studenata: Uveli su inovacije koje vode do sigurnog zaposlenja

A- A+

Naša zemlja sjajno zarađuje od turizma, ali mjesta za napredak još imamo. Želimo li se popeti u TOP 5 najposjećenijih destinacija u Europi, trebaju nam visoko obrazovani i kreativni stručnjaci koji poznaju svjetske trendove. Studij turizma na Edward Bernays University Collegeu najinovativniji je studij turizma u državi čiji studenti lako pronalaze posao, grade uzbudljive karijere i uvode promjene u turistički sektor. Istražili smo koje je sve promjene ovaj studij uveo u svoj kurikulum kako bi bio idealan za studente i pomogao im postati traženim turističkim stručnjacima. Trenutno je aktivan i natječaj u kojem možeš osvojiti školarinu za ovaj studij.

bernays

Studenti turizma na terenskoj nastavi u Gradskoj tiskari Antico u Motovunu | Foto: Bernays

Sigurno ste već čuli kako se velik dio hrvatskog BDP-a oslanja na turističko gospodarstvo. No, unatoč tome, ali i činjenici da Hrvatska slovi kao važna i poželjna turistička destinacija u koju svake godine dolaze turisti iz cijeloga svijeta, još uvijek nismo u TOP 5 najposjećenijih destinacija u Europi. Našem su turizmu potrebni visokoobrazovani stručnjaci koji će to promijeniti i svjetske trendove dovesti na naše tržište te strateškim pristupom unaprijediti cjelokupnu turističku ponudu u zemlji.

Stoga studij turizma na Edward Bernays University Collegeu, kao najinovativniji u zemlji, mlade priprema da svojim kompetencijama i vještinama odgovore na realne potrebe u turističkom gospodarstvu. Studij turizma obuhvaća trogodišnji preddiplomski studij Menadžment i marketing turističke destinacije i dvogodišnji specijalistički diplomski studij Upravljanje doživljajem u turizmu.

Praksom do savršenstva – i sigurnog zaposlenja

Poslodavci su stručnu praksu odavno prepoznali kao temeljni kriterij prema kojem evaluiraju potencijalne zaposlenike i stvaraju predodžbu o njihovim realnim kompetencijama. Ma kako snažna bila, samo teorijska podloga nije dovoljna kako bi se studenti adekvatno snašli u izazovima koje ih očekuju na radnom mjestu, stoga je studij turizma na Bernaysu koncipiran s ciljem da studentima pruži mogućnost stjecanja konkretnog iskustva kroz više od 1000 sati stručne prakse. Zato se, kad na praksu dođete u neku od 130 partnerskih tvrtki s kojima Bernays ostvaruje uspješnu suradnju, lako možete pridružiti čak četvrtini studenata koji posao pronađu još za vrijeme studiranja.

Izdvojeni članak

Kako bi izgledalo studiranje da zoomeri odlučuju o tome? Uveli bi ovih pet promjena

Tu je i nezaobilazna terenska nastava koja studente u deset dana tijekom godine upoznaje s različitim turističkim destinacijama i njihovim sadržajima u gotovo svim županijama diljem Lijepe naše i približava studentima različit spektar mogućnosti njihova razvoja unutar turističkog gospodarstva. Tako svoj životopis možete početi unaprjeđivati još kao student na Bernaysu, zahvaljujući praksama u poznatim kompanijama za menadžment destinacija, turističkim zajednicama, hotelima, muzejima, OPG-ovima i dr. Očekuju vas nezaobilazne zanimljive terenske nastave na stručnim sajmovima i skupovima, u kontaktu s menadžmentom turističkih destinacija diljem Hrvatske i Europske unije, gdje ćete iz prve ruke saznati o trendovima te sve relevantne novosti.

bernays

Bernaysovci u starogradskoj jezgri srednjovjekovnog dragulja Motovuna | Foto: Bernays

Studij. Baš kakav želiš.

Studiranje po mjeri mladog čovjeka koji uz svoje akademske obaveze želi i treba imati dovoljno vremena i za privatan život, ali i razvoj profesionalne karijere i posao koji ga ispunjava, mora prije svega biti fleksibilno. Današnji su studenti svestrani i svjesni da je važno promisliti u što će uložiti svoje vrijeme. Upravo je zato Bernays svoj studij turizma potpuno prilagodio ambicioznim mladima koji uz uspješno studiranje žele imati dovoljno prilika i za napredovanje u drugim područjima života.

Tako ovaj najinovativniji studij u državi pruža optimalnu strukturu nastave koja omogućuje dovoljno vremena za poslovne, privatne i studentske obaveze.

Nisi samo broj

Ono što Bernays posebno izdvaja od sličnih visokoobrazovnih ustanova je pristup profesora prema studentima – koji tamo nisu samo broj, već mladi ljudi s imenom i prezimenom u koje je vrijedno ulagati. To je ujedno i redovito najbolje ocijenjen segment studija na Bernaysu jer profesori imaju ulogu pravih mentora i svojim su studentima na raspolaganju na svakom koraku te su uvijek spremni podijeliti korisne savjete iz vlastitog bogatog iskustva kao pomoć u svim izazovima i preprekama akademskoga života.

Ne samo da odgovara potrebama turističkog gospodarstva jer svoju viziju temelji na strateškom pristupu turističkim destinacijama kao i upravljanju doživljajem u turizmu, već studij turizma na Bernaysu u potpunosti odgovara svim zahtjevima modernih samosvjesnih studenata koji već na prvoj godini studija uz učenje kroz iskustvo žele započeti svoj put prema zaposlenju iz snova.

Bernaysovci kažu: Studij turizma na Bernaysu je bez granica, baš kao i ti!

Pomakni svoje granice, osvoji školarinu i studiraj Turizam na Bernaysu!