Pretraga

Sutra se održava prijemni na Filozofskom: Donosimo raspored po lokacijama i primjere zadataka

A- A+

Sutra u 12 sati na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održava se prijemni ispit, odnosno testiranje intelektualnih sposobnosti kandidata. Da biste sutra mogli pristupiti testiranju potrebno je da sa sobom imate osobnu iskaznicu ili putovnicu, potvrdu o prijavi ispita i dvije nove kemijske olovke koje pišu tamnoplavom ili crnom bojom. Zgrada fakulteta i ostalih lokacija bit će otvorene sat prije, a netom pred ispit počet će prozivanja ispred dvorana u kojima će se pisati. Budući da je puno pristupnika, testiranje će se održavati na nekoliko mjesta u gradu, a detaljan raspored možete vidjeti ovdje.

Foto: Ivan Božić, srednja.hrski

S obzirom na veliki broj pristupnika, testiranje će se provoditi na nekoliko mjesta u gradu, odnosno na Filozofskom fakultetu, Učiteljskom fakultetu i Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Detaljan raspored po imenima pristupnika i lokacijama testiranja možete vidjeti ovdje.. Testiranje će započeti u 12 sati, a sve zgrade na lokacijama gdje će se testiranje provoditi bit će otvorene najkasnije sat vremena prije početka ispita.

– Bilo bi dobro da odmah nakon što na rasporedu vidite na kojoj će se lokaciji održati testiranje za vašu grupu saznate gdje je mjesto na kojem ćete pristupiti testiranju. U svim će dvoranama testiranje početi istodobno i tko zakasni, neće moći pristupiti testiranju. S obzirom na česte zastoje u zagrebačkom prometu, savjetujemo vam da barem 1 sat prije testiranja dođete u blizinu mjesta testiranja, kako bi na vrijeme ušli u zgradu i bez žurbe pronašli dvoranu vašeg testiranja, napominju na stranicama Filozofskog fakulteta.

Potrebna vam je osobna, potvrda o prijavi ispita i kemijska olovka

Da biste pristupili ispitu, sa sobom trebate ponijeti osobnu iskaznicu, potvrdu o prijavi prijemnog ispita te dvije crne ili tamnoplave kemijske olovke. Obrasce za odgovore pristupnici će dobiti prilikom ulaska u dvoranu, a s Filozofskog i u vezi toga imaju nekoliko napomena.

– Obrasce nemojte savijati niti ih gužvati. Ocjenjivanje vaših odgovora provest će se optičkim čitačem, a da bi to bilo moguće, morate odgovore na obrascu za odgovore označiti u skladu s navedenim pravilima, ističu s FFZG-a.

Na svako pitanje u testu bit će pet ponuđenih odgovora pod A, B, C, D i E te neće biti tzv. negativnih bodova. Odgovor se odabire na način da se kemijskom olokvom zacrni kružić ispod jednog od ponuđenih slova. Ispravan i neispravne primjere rješavanja možete vidjeti na slici ispod.

Osim toga, s Filozofskog pojašnjavaju i kako navoditi ispravke u slučaju odabira pogrešnog odgovora ili mijenjanja odabira. Kako pravilno ispraviti svoj odgovor pogledajte dolje (3. i 4. zadatak).

U dokumentu ispod možete pogledati primjere pitanja i zadataka sutrašnjeg prijemnog ispita na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

[scribd id=374669584 key=key-0cc0z8GWSXrNTHvgHPVo mode=scroll]