Pretraga

Tema eseja iz engleskog A razine pojavila se na internetu noć prije ispita

A- A+

Noć prije ispita i eseja iz engleskog jezika, pojavila su se potencijalne teme koje će se pojaviti na eseju A razine iz engleskog. Imamo potvrdu iz četiri srednje škole, da se pisala jedna od tema koja se sinoć pojavila na internetu – Neki kažu da je gledanje filma baziranog na knjizi uzbudljivije od čitanja – neki ne.

Screenshot Facebook

Izdvojeni članak

Ponovno greška s hrvatskim: Maturanti u Splitu pisali krivi esej

Svaki ispit se radi u četiri verzije, a na internetu su se pojavile četiri teme iz engleskog, od kojih se prva s fotografije danas pojavila na A razini engleskog jezika.

– Jučer sam vidjela tu temu na internetu, a danas se pojavila na eseju. Svejedno je bilo lagano jer sam išla na natjecanje iz engleskog, rekla nam je Doris iz Poljoprivredne škole u Zagrebu.

Razgovarali smo i s maturantom Leom iz Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Virovitici koji nam je također potvrdio da je na A razini pisao temu ‘Neki kažu da je gledanje filma baziranog na knjizi uzbudljivije od čitanja – neki ne’. Prokomentirao je i jučerašnji esej iz engleskog.

– Jučer smo na eseju iz hrvatskog prije novog zadatka trebali prekrižiti stari te se na istoj stranici potpisati. Ta potpisana stranica je kasnije stavljena u vrećicu gdje je i novi esej. Tako ocjenjivač može doznati identitet pristupnika. Nadam se da će NCVVO naći način da sve bude regularno. Također, napominjem da je NCVVO poslao obavijest da se potpisi pošaraju te da se stave inicijali, rekao nam je Leo.

Josipa i Marta iz XII. gimnazije nisu čuli za temu eseja noć prije, ali su svejedno dobro napisale.

– Moguće je sve. To je sad na njima hoće li poništiti ispite ili neće, rekla je Josipa iz XII. gimnazije, a njezina kolegica Marta se nadovezala kako ne vjeruje da će poništiti maturu iz engleskog jer da su mislili vjerojatno bi to već napravili i za hrvatski. Smatra kako se valjda nije dovoljno proširilo, i zbog dezinformacija od prijašnjih dana, nitko nije ozbiljno shvatio da će stvarno biti neke od četiri teme.

Do komentara iz NCVVO-a nismo uspjeli doći.