Pretraga

U gradu gdje norijada traje tri dana maturanti imali i sportski dan: Neki osvojili vrijedne nagrade

A- A+

Norijada u Varaždinu zvana Maturantika traje još od srijede, a u četvrtak dan je bio posvećen sportskim aktivnostima. Učenici su imali priliku pokazati tko je najuporniji i najizdržljiviji, a najbolji su osvojili i nagrade. Maturanti norijadu nastavljaju i danas poznatim plesom točno u podne.

maturantika 2023

Norijada Maturantika u Varaždinu | foto: Varaždinska županija

Maturanti u Varaždinu svoje zadnje srednjoškolske dane slave još od srijede, a danas, točno u podne, zaplesat će Quadrillu na Kapucinskom trgu i tako poslati poruku mira. U četvrtak u Parku mladih u Varaždinu za maturante je održan sportski dan pod motom ‘Sportom protiv ovisnosti’ gdje su se učenici završnih razreda natjecali tko je najuporniji i najizdržljiviji.

Maturanti su se natjecali u dvije discipline, dizanju utega te ergometru gdje je trebalo potrošiti 20 kalorija u što kraćem vremenu. Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael i Centar ‘5 Star’ dali su nagrade trima najboljim maturantima u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Prvo mjesto osvojili su Lara Dragičević i Ivan Sambolec, a dobili su pehare i poklon bonove za kupnju sportske opreme u iznosu od 70 eura te mjesečnu članarinu za vježbanje u fitness centru. Srebrna medalja pripala je Mariji Šantek i Leonu Munku koji su osvojili pehare te poklon bonove u iznosu od 50 eura za kupnju sportske opreme te bonove od 20 eura.

Laura Lacković i Petar Šredl plasirali su se na treće mjesto koje im je, uz pehare, donijelo i poklon bonove za kupnju sportske opreme u iznosu od 30 eura te nagradu ‘5 Stara’. Kao što smo već pisali, Varaždin je jedan od rijetkih gradova u kojem norijada za maturante traje tri dana. Ove godine za varaždinske maturante bit će izveden i ‘Maturantski marš’ za vrijeme mimohoda koji je skladao maturant Prve gimnazije Varaždin, Luka Kolenko.

Kako maturanti provode norijadu u Zagrebu i ostatku Hrvatske možete vidjeti u našem tekstu UŽIVO: NORIJADA 2023. gdje iz minute u minutu pratimo događanja. Naši reporteri i fotografi su na terenu.