Pretraga

U ovoj školi maturanti danas ne slave: Prisjećaju se svoje kolegice koja je preminula u prometnoj nesreći

A- A+

Maturanti Medicinske škole u Dubrovniku danas ne slave kraj svog školovanja. S tugom se prisjećaju svoje kolegice Katarine koja je u travnju preminula u prometnoj nesreći. Njihova razrednica poručila je da im je i dalje teško te da je većina maturanata otišla kući pisati završni rad.

medicinska dubrovnik

Maturanti se danas prisjećaju kolegice koja je nedavno preminula | foto: Medicinska škola Dubrovnik, srednja.hr

Maturanti Medicinske škole u Dubrovniku odlučili su ne slaviti norijadu i kraj svog školovanja. S tugom se prisjećaju svoje kolegice Katarine koja je smrtno stradala u prometnoj nesreći u travnju, kada je preminuo i njezin brat Stjepan, piše Dubrovački dnevnik.

– To je bila odluka samih maturanta. Odlučili su da neće slaviti u krugu škole, većina ih je pošla doma pisati završni rad, a dio će se kasnije pridružiti proslavi s Gimnazijalcima. No, ništa oko škole. Ja, kao razrednica, ali i ravnateljica i ostatak škole poštujemo njihovu odluku. Teško nam je svima i svi smo i dalje potreseni, rekla je za Dubrovački dnevnik Jelena Dominiković, razrednica maturanata.

Izdvojeni članak

Medicinska škola Dubrovnik oprostila se od poginule učenice: ‘Hodnicima danas vlada tišina’

Tako je park Luja Šoletića gdje se obično slavilo sada prazan. Podsjetimo, Katarina i njezin brat Stjepan preminuli su u travnju na državnoj cesti D-8 u mjestu Ratac kod Dubrovnika u teškoj prometnoj nesreći. Prometnu nesreću skrivila je vozačica koja je nepropisno pretjecala. Općina Gradac, odakle su bili Katarina i Stjepan, nakon njihove smrti proglasila je trodnevnu žalost. Od Katarine se tada škola oprostila dirljivom porukom u kojoj su poručili da će zauvijek živjeti u njihovim srcima.