Pretraga

U ovom gradu norijada će trajati tri dana: Objavljen program, dijele se i nagrade

A- A+

Idući petak završava nastava za maturante. I dok će se norijade u većini gradova održavati samo taj, jedan dan, iz Varaždinske županije najavili su svoju trodnevnu Maturantiku 2024. Na norijadi u Varaždinu očekuje se 1.775 maturanata, a započinje već 22. svibnja.

Mimohod varaždinskih maturanata 2023

Mimohod varaždinskih maturanata 2023. | foto: Varaždinska županija

Mimihod maturanata, sportske aktivnosti, plesanje quadrille i zabava uz DJ-eve u Parku mladih u Varaždinu bit će i ove godine glavni programi tradicionalne Maturantike 2024., najavljuju iz Varaždinske županije.

– Za 1.775 maturanata iz Varaždinske županije manifestacija će biti organizirana sljedeći tjedan, od 22. do 24. svibnja, posljednja tri dana njihova srednjoškolskog obrazovanja. Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska, priopćeno je iz Varaždinske županije.

Dijele se i nagrade maturantima

Program, koji možete vidjeti na dnu teksta, će se kao i dosadašnjih godina, prvenstveno odvijati na prostoru Parka mladih u Varaždinu, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj danas u Županijskoj palači. U slučaju loših vremenskih uvjeta, kiše ili jakog vjetra, program će se odvijati u zatvorenom prostoru u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31.

– Maturantika počinje u srijedu, 22. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, a to je izlet u adrenalinski park Vručina kod Ludbrega. U četvrtak, 23. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante. U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta, najavila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Izdvojeni članak
Norijada Zagreb 2023

Evo kako je protekla norijada 2023. diljem Hrvatske

‘Program je preventivnog karaktera’

Istaknula je odličnu suradnju s Gradom Varaždinom i PU varaždinskom, na čiju je inicijativu ova manifestacija i pokretnuta prije sedam godina.

– Program je preventivnog karaktera, a želimo da naši maturanti na veseo i dostojanstven način, u sigurnom okruženju, završe svoje srednjoškolsko obrazovanje. Dragi maturanti, ponosni smo na vas, drago nam je da ste nam partneri u provođenju ove jedinstvene Maturantike. Vjerujem da ste tijekom svojeg obrazovanja stekli čvrste temelje, bilo za nastavak školovanja ili za tržište rada. Želimo vam puno uspjeha, budite hrabri, ustrajni i mudri u svojim odlukama, rekla je Zagorec.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić istaknula je veliku pomoć PU varaždinske zahvaljujući kojoj se maturanti osjećaju sigurno, a s druge strane i uče o prevenciji.

– Mimohod naših maturanta će 22. svibnja krenuti od Parka mladih, nastaviti se gradskim ulicama do Korza, a potom do Županijske palače, gdje će stručni žiri ocjenjivati njihove odore i izabrati najbolje. Potom će se vratiti u Park mladih, gdje će za njih u srijedu biti organizirane sportske aktivnosti. U petak točno u podne će na Kapucinskom trgu plesati tradicionalnu quadrillu. Sva tri dana pripremili smo zabavni program, koji im je i najdraži. Maturantima kojima slijedi burno razdoblje, matura, želim puno uspjeha, navodi Vusić.

Izdvojeni članak
majica maturanta s natpisom 'nekad smo bili gore, nekad smo bili dolje, al uvijek smo gurali'

Imamo fotke, ovi natpisi krasili su majice maturanata u Zagrebu: ‘Više izostanaka od saborskih zastupnika’

Profesori i roditelji u ophodnji

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić je napomenuo da su dosadašnje Maturantike prošle u ozračju veselja i druženja.

– Vjerujem da će i ova Maturantika koja je pred nama proći na najbolji mogući način. Organizirat ćemo i dalje građanske mješovite ophodnje s profesorima i roditeljima, a sve s ciljem da se naši maturanti osjećaju sigurno te da zadnje dane srednjoškolskog obrazovanja provedu u ozračju dobrog raspoloženja. Svim maturantima želim, prije svega, uspjeh na maturi, a da nakon toga s jednakim entuzijazmom pristupe novom poglavlju života, istaknuo je načelnik Benčić.


PROGRAM MATURANTIKA 2024.

Srijeda, 22. svibnja 2024. godine – MIMOHOD MATURANATA

  • 12:30 – 13:00 – Park mladih –  okupljanje maturanata
  • 13:00 – 14:00 – Park mladih – centar grada – Park mladih – mimohod maturanata i biranje naj odore
  • 14:15 – 14:30 – Park mladih – proglašenje naj-odore i uručenje nagrade (nagrada: izlet u Adrenalinski park Vručina)
  • 14:30 – 18:00 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

Četvrtak, 23. svibnja 2024. godine – sportski dan SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

  • 14:00 – 16:15 – Park mladih – vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra
  • 16:15 – 16:30 – proglašenje triju najupornijih/najizdržljivijih i uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael
  • 16:30 – 18:00 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

Petak, 24. svibnja 2024. godine – maturanti plešu QUADRILLU

  • 12:00 – 13:00 – Kapucinski  trg – maturanti plešu Quadrillu
  • 14:00 – 16:00 – Park mladih  – nastup DJ DETRON
  • 16:00 – 18:00 – Park mladih – nastup DJ (KVART TAKEOVER) – karaoke – nagrade: ulaznice za festival

Za sve koji će na državnu maturu izaći u 2023./2024. godini pokrenuli smo novu Facebook grupu, Maturanti 2023./2024., učlanite se kako biste se povezali s vršnjacima i kako ne biste propustili najvažnije vijesti o maturi. Najnovije informacije o maturi možete doznati i putem našeg Facebook pagea Maturanti 2024. i Instagram profila Državna matura, dok kalendar mature za 2024. detaljno možete proučiti na linku. U sustavu kvizovi.srednja.hr možete rješavati pitanja s prijašnjih rokova mature.