Pretraga

Zanimaju te IT, marketing, financije ili ljudski resursi? Upiši studij koji ih objedinjuje

A- A+

Širok spektar znanja i vještina ključ je uspjeha preddiplomskog sveučilišnog studija Ekonomika poduzetništva kojeg na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike upisuje nova generacija brucoša, a dobra je vijest da je nešto slobodnih mjesta ostalo i na jesenskom roku. Studij je poseban i jedinstven u Hrvatskoj jer na ovom respektabilnom fakultetu zagrebačkog sveučilišta uspješno balansira ekonomska i informatička znanja i spaja ih s poslovnim vještinama, koje prepoznaju i poslodavci u svim granama industrije.

foi

Studij Ekonomika poduzetništva je poseban i jedinstven u Hrvatskoj jer objedinjuje znanja iz IT-ja i ekonomije | Foto: FOI

Za studente Ekonomike poduzetništva kojeg izvodi Fakultet organizacije i informatike (FOI) zaposlenje nije upitno i to zbog vrlo različitih kompetencija i interdisciplinarnosti – spoja informatike i ekonomije. Nakon upisa na ljetnom roku, ostalo je nešto slobodnih mjesta na jesenskom roku pa se zainteresirani studenti još stignu upisati. Studij je to koji upoznaje studente s novim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva koje je utemeljeno na znanju i stvaralaštvu. Dio njih specijalizirani su za financije (bankarski poslovi, osiguranja, platni promet, analiza..), značajan dio njih bavi se računovodstvenim poslovima u privatnom i poslovnom sektoru.

Također su važan dio brzorastuće digitalne marketinške industrije, a dio njih svoje područje djelovanja pronalazi u menadžmentu, gdje se bave strategijom upravljanja ljudskih resursa, razvojem kao i ostalim konzultantskim poslova. Ipak, najviše ekonomista varaždinskog FOI-ja zapošljava se u IT sektoru, brzorastućoj grani gospodarstva, koja ne potražuje samo informatičare, već za napredno poslovanje potražuje neizostavan ekonomski kadar – koji dobro vlada osnovnim znanjima i vještinama informatičke struke.

foi tjedan karijera

S ovim studijem imat ćeš različite mogućnosti za razvoj karijere, a u tome će ti pomoći dobra umreženost faksa s poslodavcima | Foto: FOI

Studenti karijeru razvijaju već na faksu

Među prvim fakultetima u Hrvatskoj, FOI se povezao s poslodavcima iz cijele Hrvatske, stoga ih danas samo u bazi stručne praske, koja je obavezan dio ovog studija, ima više od 600. Dio njih uključuje se i u nastavni proces, pa tako više puta tijekom akademske godine poslodavci održavaju tematske radionice, predavanja i pitcheve. Studenti pak kao preddiplomski studij zaokružuju sa Sajmom studentskih proizvoda kao simulaciju praktičnog poslovanja, u čemu im pomaže i aplikacija razvijena na Fakultetu.

Stručni studij poslovne informatike najtraženiji

Pored glavnog informatičkog sveučilišnog smjera Informacijski i poslovni sustavi, ove se godine na FOI-ju najviše mjesta tražilo za stručni trogodišnji preddiplomski studij Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja, za koji je na jesenskom roku ostalo mjesta za izvanredne studente u Varaždinu te Sisku, Zaboku ili Križevcima. Prijave za studij otvorene su u sustavu Postani student, a upisi na FOI bit će online 20. rujna 2022.