Pretraga

FOI-jevi studenti ponovno su se okupili na trećim Workshop Daysima: Cilj je učiti direktno od poslodavaca

A- A+

Tijekom četiri dana, od 15. do 19. travnja 2024., Fakultet organizacije i informatike, sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, ugostio je partnere iz realnog sektora koji su održali tematske radionice iz područja poslovne analize, dizajna i korisničkog iskustva, upravljanja podacima, programiranja, ali i samoupravljanja i upravljanja timovima. Ukupno 14 poslodavaca dijelilo je znanje sa studentima, a osim učenja, studenti su imali priliku i za neformalno druženje i umrežavanje.

Foto: FOI

Workshop Days-i su osmišljeni s ciljem nadopunjavanja konkretnih znanja i vještina studenata koje su danas vrlo tražene na tržištu rada te upoznavanja s konkretnim alatima, programima i izazovima s kojima poslodavci rade i s kojima se svakodnevno susreću. Studenti su imali priliku za interakciju s poslodavcima, rješavanje nejasnoća ili zadanih problema/zadataka (eng. Work Based Learning model) te za postavljanje pitanja vezanih za karijerni put.

– Drago nam je ugostiti poslodavce koji prenose znanje našim studentima, a još više nas veseli što je veliki broj njih naši bivši studenti, odnosno alumniji. Važan nam je odnos koji s njima ostvarujemo i radujemo se širenju mreže i dodatnim aktivnostima i mogućnostima kroz koje ćemo surađivati, istaknula je dekanica FOI-ja prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.

Ovogodišnji sudionici Workshop Days-a bili su: APIS IT, Ars Futura, Cetitec, CROZ d.o.o., CS Computer Systems, Emil Frey Digital d.o.o., Financijska agencija – FINA, IGEA d.o.o., Konzum Plus d.o.o., OTP banka d.o.o., Poslovna inteligencija, SICK Mobilisis, Speck i Undabot d.o.o.

Više fotografija pronađite u galeriji ispod.