Pretraga

Zašto upisati graditeljstvo? Imamo nekoliko vrlo dobrih argumenata

A- A+

Da je graditeljstvo među najrazvijenijim granama industrije ne treba posebno naglašavati. Graditeljstvo je idealan spoj umjetnosti i tehnike, a zbog svoje jedinstvenosti omogućuje studentima, kroz proces obrazovanja, intelektualno sazrijevanje, uz razvijanje različitih vještina i sposobnosti. Ako ste razmišljali o upisu ovakvog studija, donosimo nekoliko razloga zašto je dobro studirati graditeljstvo.

Studenti Sveučilišta Sjever

U građevini nema krize, a već u samom startu se može početi projektirati. Svi oni koji vole crtati, računati, raditi na kompjutoru, kreativno se izražavati bit će oduševljeni studijem na Sveučilištu Sjever koje mladima omogućuje stjecanje znanja na najkvalitetniji i najmoderniji način.

Građevinarstvo je profesionalna inženjerska disciplina koja se bavi fizičkim i prirodno izgrađenim okolišem. Inženjeri građevinarstva projektiraju, grade, održavaju i upravljaju izgradnjom javnih i privatnih objekata kao što su ceste, cjevovodi, mostovi, zgrade, brane, autoceste, tuneli, podjele, sustavi za pročišćavanje vode itd. Pri izvedbi svojih zadataka inženjeri građevinarstva upravljaju projektima i ljudima, aktivno sudjelujući u izgradnji potrebnih objekata. Područje rada ove discipline je usmjereno na poboljšanje života ljudi i pokretanja društva. Stalnim razvojem i usavršavanjem usluga inženjer građevinarstva ima osjećaj odgovornosti prema čovječanstvu, kao i osjećaj zadovoljstva da svojim radom i rezultatima značajno pridonosi dobrobiti društva.

Izdvojeni članak

Zašto je logistika zanimanje budućnosti?

Širok raspon radnih mjesta

Inženjeri građevinarstva mogu raditi u širokom i raznovrsnom rasponu radnih mjesta i projekata. Možete ostvariti karijeru u građevinskoj operativi, projektnim tvrtkama, državnoj administraciji, upravnim i komunalnim službama jedinica lokalne samouprave itd. Inženjer građevinarstva surađuje u projektiranju i izradi projektne i tehničke dokumentacije, organizaciji, razradi tehnoloških procesa proizvodnje, analizi cijena i kontroli obavljenih radova, izradi izvedbenih projekata za pripreme gradilišta, organizaciji rada građevinske mehanizacije, postrojenja, instalacija, opreme i manjih pogona kod izvođenja radova.

Specijalizacije u građevinarstvu su u području nisko i visokogradnje. Svako područje je na svoj način izazovno, s dinamičkim radnim okruženjem, te zahtijevaju kreativnost, prilagodljivost, dobre vještine rješavanja problema kao i sposobnost brzog razmišljanja i donošenja odluka. Kao inženjer građevinarstva biti ćete stalno u pokretu, dijeleći svoje vrijeme između gradilišta, ureda i različitih lokacija.

Studenti studija Graditeljstva na terenskoj nastavi

Jako puno terenskog rada

Prednosti inženjera građevinarstva je terenski rad. Uvijek ste u pokretu jer svaki projekt ima svoje specifične projektantske izazove što vaš rad čini uzbudljivim i zanimljivim. Timski rad je sastavni dio svakodnevnog rada gdje blisko surađujete sa stručnjacima srodnih disciplina, kao što su arhitektura, geodezija i zaštita okoliša. Ova interakcija srodnih i međusobno povezanih disciplina definira platformu za razmjenu znanja i ideja. Inženjera građevinarstva posebno odlikuje kreativnost jer građevinski stručnjaci objedinjuju tehničke sposobnosti s kreativnim projektiranjem. Oni uživaju u uspostavljanju kreativnih struktura u kombinaciji s najmodernijom tehnologijom i arhitektonskim duhom. Inženjeri koriste svoje vještine kako bi optimizirali performanse i učinkovitost društvenih sustava. Važnost graditeljske struke se očituje u jedinstvenim talentima, viziji i implementaciji graditeljskog duha bez kojeg društvo ne bi raslo i napredovalo.

Stručni studij graditeljstva na Sveučilištu Sjever obuhvaća širi pojam graditeljskih aktivnosti građevinarstva i arhitekture, ponajprije visokogradnje i niskogradnje. Suvremeni društveni razvoj, primjena novih saznanja i tehnologija potaknuo je koncept studija koji načinom stjecanja znanja i vještina odgovara potrebama suvremenog društva. Na raspolaganju su vam profesori i predavači iz područja geologije, geotehnike, geomehanike, hidraulike, betonskih i drvenih konstrukcija, prostornog planiranja, geodezije, zaštite okoliša itd. Pozvani predavači, stručni domaći i međunarodni projekti, laboratorij s najmodernijom opremom za raznovrsna građevinska ispitivanja i analize, raznovrsna stručna praksa, primjena najmodernijih tehnologija je samo dio onoga što vas očekuje na studiju graditeljstva. Ako ste dinamična, praktična, raznolika i kreativna osoba s velikom ljubavlju prema infrastrukturi graditeljstvo je vaš dobar odabir.

Ako ste više zainteresirani za logistiku, provjerite zašto je upravo to zanimanje budućnosti! Kao i graditeljstvo, možete ga upisati na Sveučilištu sjever.