Pretraga

To je prava praksa: Učenici građevinari će uz profesore i mentore obnoviti željezničku postaju

A- A+

Učenici koji se školuju za montere, zidare i soboslikare obnovit će zapuštenu željezničku postaju Buzovec. Sve što će raditi bit će pod budnim okom njihovih profesora i mentora, a ukupno 30 učenika iz Graditeljske škole Čakovec na toj će praksi pokazati svoje zanatsko znanje. Nakon što oni završe svoj dio, njihovi kolege iz Gospodarske škole odradit će onaj završni dio – bojanje.

Foto: Screenshot RTL Danas

Budući zidari, monteri i soboslikari, učenici iz Graditeljske škole Čakove i Gospodarske škole Čakovec će kroz jedinstveni projekt odraditi dio prakse. Naime, kako prenosi RTL Danas, učenici će uz vodstvo svojih profesora i mentora obnoviti staru i zapuštenu željezničku postaju Buzovec. U priči RTL-ove novinarke Kristine Čirjak učenici su otkrili kako uglavnom sami bruse i gletaju, ali pod budnim okom profesora.

– Pruža im se prilika da pokažu svoje znanje i vještine koje stječu na prvoj godini jer druga i treća odlaze kod poslodavca. Želimo pokazati da to mogu i učenici s poteškoćama, rekao je za RTL Danas Petar Križnar, voditelj školskih radionica čakovečke Graditeljske škole.

Izdvojeni članak
učenik ispred školske ploče išarane s matematičkim formulama drži se za lice

Strukovne škole upisuju učenici s lošim ocjenama? ‘Ako se ta stigma ne promijeni, bit će još gore’

Kada 30 učenika iz Graditeljske škole obavi svoj dio posla, završnu fazu bojanja zidova preuzimaju učenici iz Gospodarske škole Čakovec.

– Zadaća im je velika jer će napraviti finalni potez. napravit će murale. Kao motivi su poslužili licitari na drvenim igračkama međimurske županije i kajkavskog kraja, objasnila je za RTL Danas Rusa Trajkova, stručna učiteljica u Gospodarskoj školi.

Ovaj projekt podupro je i sam HŽ, a financijsku pomoć dobili su iz Međimurske županije. Što su o ovakvoj vrsti prakse rekli sami učenici, možete pogledati na ovoj poveznici.