Pretraga

Studentice dobile proizvod koji neutralizira miris: ‘Prikriva činjenicu da ste žena koja kaka’

A- A+

Za Dan žena studentice u studentskim domovima dobile su razne paketiće s higijenskim potrepštinama. No, studentice iz Studentskog doma Cvjetno naselje ove godine dobile su proizvod koji neutralizira miris nakon velike nužde. Problematiku u tome vidio je ‘Seksizam naš svagdašnji’ te su na svom Instagramu podijelili zašto misle da to šalje krivu poruku povodom Dana žena.

Foto: Unsplash

– U menzi na Cvjetnom naselju studenticama se dijeli miris koji neutralizira, prikriva činjenicu da ste žena koja kaka. ‘Flush without blush’. Što reći, kakvu posluku porati, napisano je na Instagram storiju ‘Sekisam naš svagdašnji‘.

Foto: Screenshot Instagram ‘Seksizam naš svagdašnji’

Iako se svake godine studenticama u studentskim domovima za Dan žena dijele paketići s higijenskim potrepštinama i u tome nema ništa loše, ove godine su u Studentskom domu Cvjetno naselje, izgleda, malo promašili s poklonom. Kako je istaknuo ‘Seksizam naš svagdašnji’, zar je stvarno sramota ako žena, djevojka obavlja veliku nuždu i još k tome koja ima neugodan miris?

– Dakle za žene koje žive u kolektivu najveći bi strah trebao biti to što će se saznati da žene kenjaju? A to što žene doživljavaju seksualno nasilje na fakultetima, što ih maltretiraju svi od profesora do kolega s generacije, a odgovor sveučilišta jest da to nije njihov problem i da se to njih ne tiče, to nećemo da spominjemo? Zabijte si taj sprej u g**icu, eto. Nikakav sprej neće prekriti smrad seksualnog maltretiranja i zlostavljanja. Što se nije poklanjao suzavac? To studenticama treba, suzavac, vjerujte, poručila je na Instagramu sociologinja i sekspertica, Paula Brečak.