Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

A- A+

Nakon Grada Zagreba i Splita, provjerili smo i koje su srednjoškolske programe upisali učenici s najviše bodova u Primorsko-goranskoj županiji. Listu predvodi prirodoslovno-matematička gimnazija Prve sušačke hrvatske gimnazije, koja je u odnosu na lani zamijenila mjesto s Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom i njihovim programom opće gimnazije. Na drugom mjestu je i dalje Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka. Na popisu se nalazi i nekoliko strukovnih smjerova.

prva riječka hrvatska gimnazija

Prva riječka hrvatska gimnazija| foto: Prva riječka hrvatska gimnazija

Ljetni upisni rok u srednje škole završen je, a mi nastavljamo s predstavljanjem škola koje su upisali osmaši s najviše bodova. Na red za ovu analizu došle su i škole Primorsko-goranske županije.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, najviši prosječni broj bodova upisanih je u prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci, 79,84. Prvi na listi imao je 80,72 boda, a posljednji visokih 77,79 boda. Druga je po prosječnom broju bodova upisanih Gimnazija Andrija Mohorovičića Rijeka, odnosno prirodoslovno-matematički program te škole. Prosjek bodova bio je 78,64, prvi na listi imao je 81 bod, a posljednji 74,82. Na trećem mjestu ljestvice za PGŽ nalazi se program opće gimnazije Prve riječke hrvatske gimnazije, s prosjekom bodova upisanih 78,08.

Izdvojeni članak
učionica razred

20 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisali učenici s najviše bodova

Spomenimo kako je prošle godine u Primorsko-goranskoj županiji Prva riječka hrvatska gimnazija bila na prvom mjestu, Prva sušačka hrvatska gimnazija na trećem, pa su tako ove godine samo zamijenile mjesta. Druga je i dalje Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka. Na popisu je osim gimnazija i nekoliko strukovnih zanimanja. Na četvrtom mjestu je farmaceutski tehničar Medicinske škole u Rijeci koji je na tom mjestu bio i prošle godine. Na popisu su i arhitektonski tehničar, dentalni tehničar i tehničar za mehatroniku.

Koji su se još srednjoškolski programi u Primorsko-goranskoj županiji svrstali među deset onih koje su upisivali osmaši s naviše bodova, možete vidjeti u tablici ispod. Nakon naziva škole i programa slijedi podatak o prosječnom, najvećem te najmanjem broju upisanoga u svaki od tih programa.

najbolje srednje škole Primorsko goranska županija

Najbolje srednje škole Primorsko-goranske županije | izvor podataka: MZO

Podatke za ostale do sada objavljene županije čitajte ispod:

20 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova