Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj koje su upisali najbolji učenici

A- A+

Većina osmaša već je donijela odluku o tome u kojim će srednjim školama nastaviti svoj obrazovni put. U Splitsko-dalmatinskoj županiji ostala su još 543 mjesta za jesenski upisni rok, a dok čekamo početak prijava za njega, provjerili smo koje su škole u toj županiji upisivali najbolji osmaši.

V. gimnazija Split; screenshot: youtube

Na upisima u 2021./2022. godinu, a kada je riječ o Splitsko-dalmatinskoj županiji, osmaši s najviše bodova pohrlili su u opću gimnaziju V. gimnazije Vladimir Nazor u Splitu. Prosječni broj bodova ondje upisanih učenika je 79,57, a posljednji na rang-listi imao je 77,59 bodova.

Drugo mjesto ove ljestvice zauzela je prirodoslovno-matematička gimnazija III. gimnazije Split poznate i kao MIOC. Ondje upisani imaju neznatno manji prosječan broj bodova u odnosu na prvu školu, 79,53. Posljednji na listi imao je 77,43 boda.

Opća gimnazija SŠ fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj treća je na ljestvici programa prema prosječnom broju bodova upisanih, koji je iznosio 78,66. Posljednji upisani učenik imao je 74,20 bodova.

Iako u Splitsko-dalmatinskoj županiji postoji više od deset gimnazijskih smjerova, među deset škola koje su upisali osmaši s najvišim brojem bodova našla su se i dva strukovna smjera – farmaceutski tehničar u splitskoj Zdravstvenoj školi te tehničar za računalstvo u Elektrotehničkoj školi Split. Koje još škole čine ovu top 10 listu provjerite u tablici u nastavku. Nakon imena škole i naziva programa, u tablici je redom naveden najmanji broj bodova upisanog, broj bodova prvog na rang-listi te prosječan broj bodova svih osmaša upisanih u taj program.

Izvor podataka: MZO

Više ovakvih tekstova čitajte na sljedećim poveznicama:

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali najbolji osmaši

10 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisivali najbolji učenici